Alex, ingenieur

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
Tijdens mijn legerdienst heb ik me ingeschreven bij de VDAB. Na een aantal weken kreeg ik het bericht dat ik me bij Volvo Europa Truck mocht komen aanbieden. De eerste kennismaking met het bedrijf en de toekomstige chef vielen enorm goed mee, de beslissing was dan ook snel genomen.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Volvo Europa Truck is een groot bedrijf, heeft een goede naam en kan als werkgever stabiliteit aanbieden.

Geef een omschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Ik werk op de dienst Productietechniek. Wij zorgen voor de introductie van designspecificaties en productveranderingen. We krijgen de kans om, als er nieuwigheden zijn op het vlak van design, naar Zweden te gaan om kennis te maken met de veranderingen.
Er wordt naar input en feedback gevraagd, zo werken collega's uit verschillende landen samen aan een nieuw design.
Het ontwikkelen van nieuwe procesinstructies behoort ook tot onze verantwoordelijkheid. Verder bepalen we de bezetting van operatoren en assembly tijden. We zijn constant op zoek naar aanpassingen en verbeteringen. Verder behoren tot mijn takenpakket: het documenteren van kwaliteitspunten, instructies geven en ondersteuning bieden aan de productieafdeling en het voorbereiden van proces- en productwijzigingen.
Als laatste voorzien wij de productie van tooling, waarbij we het ergonomische aspect zeker niet uit het oog verliezen. Het is zeer belangrijk dat arbeiders zo comfortabel mogelijk kunnen werken.

Alex

Hoe ervaar je werken in een industriële omgeving?
Deze job is zeer afwisselend, er zijn constant veranderingen i.v.m. productie en organisatie. Dit zorgt ervoor dat deze job een uitdaging vormt én blijft.

Waarom zou je werken bij Volvo aanbevelen bij collega ingenieurs?
Hier heerst een goede werksfeer en er zijn vaste uren, die je toch flexibel kan invullen. Door de samenwerking met internationale afdelingen maak je kennis met verschillende culturen.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Volvo Europa Truck is een stabiele werkgever, er zijn doorgroeimogelijkheden en er heerst een goede, vlotte werksfeer.