John, junior breakdown coördinator

Hoe ben je bij Volvo Group terechtgekomen?
Ik heb Zweeds gestudeerd maar ik hield er in mijn zoektocht naar een job wel rekening mee dat ik deze taal niet zou kunnen gebruiken. Toen ik echter op een jobbeurs in Brussel een stand van de Volvo Group Belgium zag was mijn interesse meteen gewekt. Ik sprak daar met één van de Breakdown team managers en kwam te weten dat ze mensen zochten die niet alleen Zweeds maar ook Deens en Noors konden/wilden spreken. Ik heb mijn C.V. achtergelaten en werd later opgebeld.
 

Waarom koos je voor Uptime Solutions? Wat trok je aan?
In eerste instantie het feit dat ik mijn Zweeds dagelijks zou kunnen gebruiken en ook nog veel andere talen zou kunnen spreken. Daarbij komt de multiculturele sfeer en samenstelling van deze Volvo organisatie. Er werken veel Belgen maar veel collega’s komen ook uit diverse hoeken van de wereld. Bovendien sprak de job-inhoud me ook wel aan, je helpt klanten uit de nood en komt ook via deze weg in contact met verschillende culturen.

Geef een omschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Als breakdown coördinator krijg je telefoon van vrachtwagenchauffeurs of booteigenaars met pech en je bent verantwoordelijk om deze klanten zo snel en goed mogelijk terug op weg te helpen. Wij bieden een uitgebreide klantenbijstand en nemen het eigenlijk over vanaf het moment dat de klant met pech langs de kant staat tot hij terug verder kan. Dit houdt dus in dat we het probleem analyseren, contact opnemen met een werkplek in de buurt, de communicatie tussen de verschillende partijen verzorgen en ook de financiële kant van de zaak afhandelen. 

John 

Hoe ervaar je werken in een service omgeving?
Ik vind het fijn en doordat wij  niet enkel het probleem noteren en doorverwijzen maar een coördinerende rol spelen tot het probleem opgelost is, heb je ook echt het gevoel dat je de klanten uit de nood hebt geholpen.
Onze afdeling biedt een 24-uren service in heel wat verschillende landen en dat zorgt voor veel variatie op verschillende vlakken. De vele nationaliteiten die hier samenzitten en de verschillende shiften waarin we werken, zorgen voor een unieke en vriendschappelijke sfeer onder de collega’s. Ik vind het ook leuk om in shifts te werken, als je tijdens het weekend werkt, ben je tijdens de week thuis. Voor mij een absolute meerwaarde!

Waarom zou je werken bij Uptime Solutions aanraden?
Ik zou het aanraden wegens de multiculturele werkomgeving en als je geïnteresseerd bent in techniek is het een interessante job waarmee je technische kennis opbouwt.

Wat zijn de troeven van de Volvo Group?
Volvo investeert in zijn werknemers door ook mensen zonder specifieke voorkennis tewerk te stellen en zelf op te leiden. Ook tijdens je loopbaan kan je trainingen volgen en doorgroeien. Doordat Volvo een groot en globaal bedrijf is, is het mogelijk om binnen hetzelfde bedrijf een gevarieerde carrière uit te bouwen.