Leen, lijnbewaker materiaal

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
In 2006 werd ik gecontacteerd door het interimkantoor met de vraag of ik testen wou afleggen om bij Volvo Europa Truck te komen werken. Ik ben hier onmiddellijk op ingegaan. Alles ging heel vlot en na twee weken had ik de selectieprocedure al doorlopen. Ik mocht direct aan de slag en na ongeveer een jaar had ik al mijn vast contract. Ondertussen werk ik hier nu al vier jaar.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Ik kende al enkele mensen die toen voor Volvo Europa Truck werkten en wist via hen dat Volvo een zeer goede werkgever is. Het is een groot bedrijf met veel potentieel en het is dicht bij mijn woonplaats.

Geef een korte omschrijving van je functie en taken.
Als missingbehandelaar is het mijn taak te zoeken naar onderdelen in de magazijnen en de goederenreceptie, aan de hand van meldingen door de productie. Ik breng ook dringende stukken naar de lijn of de herstelzones. Soms ga ik ook onderdelen halen bij Volvo Parts Gent.

Waarom zou je anderen aanbevelen om te solliciteren voor jouw functie?
Het werk dat ik doe is heel gevarieerd, elke dag kan volledig anders zijn en je leert ook elke dag opnieuw bij. Ik kom overal in het bedrijf (en bij Volvo Parts Gent). Bovendien kom in contact met elke dienst binnen Volvo Europa Truck en heb ik zo de kans veel persoonlijke contacten te maken. Met teamleiders, leveranciers,

Leen

materiaalopvolgers, etc. Voor mijn functie heb ik ook een opleiding voor heftruckchauffeur gekregen die elke dag opnieuw van pas komt. Ook staat er een wagen ter onze beschikking voor het afhalen van onderdelen bij Volvo Parts Gent.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Als enige constructeur van vrachtwagens in België, heeft het bedrijf een zeer sterke marktpositie. Volvo is een zeer goede werkgever met goede extralegale voordelen. Ik ontvang een aantrekkelijk loon en er heerst een goede werksfeer. Er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden, ook voor vrouwen. Volvo bezit sterke bedrijfswaarden en staat kwalitatief zeer hoog aangeschreven. Het is een bedrijf dat constant in groei is: in de vier jaar dat ik hier werk zijn ondertussen het Volvo Fitting Center en de Cab trim fabriek er bij gekomen.