Frederik, Volvo Fitting Center

Hoe ben je bij Volvo terechtgekomen?
De eerste job die ik had (19 jaar geleden) was bij Volvo Europa Truck in de afdeling assemblage. Daarna werkte ik 13 jaar als vrachtwagenchauffeur maar in 2006 moest ik op zoek naar nieuw werk. Toen ik de vacature bij Volvo Fitting Center onder ogen kreeg, was ik meteen geïnteresseerd want ik had aan mijn eerste job bij Volvo heel goede herinneringen overgehouden. Het was een mooie kans om opnieuw bij een goede werkgever aan de slag te kunnen gaan.

Waarom koos je juist voor Volvo, wat trok je aan?
Volvo is een stabiele werkgever met een goede reputatie. Een goed loon was natuurlijk ook belangrijk en daarnaast biedt Volvo veel extralegale voordelen zoals een hospitalisatieverzekering, goed en goedkoop personeelsrestaurant, verschillende kortingen, enzovoort.

Geef een korte omschrijving van je functie en taken.
Onze ploeg is opgedeeld in 2 teams, een binnen-en buitenteam. Het buitenteam verzorgt de inkomende goederen zoals velgen, banden en de stockage ervan. Het binnen team is verantwoordelijk voor de assemblage van de wielen en zorgt ervoor dat de juiste wielen op de juiste plaats terechtkomen. Bijna elke dag beman ik een andere werkpost, wat voor  een grote afwisseling zorgt in mijn job en waardoor ik steeds met andere collega’s kan samenwerken. Elke dag is een nieuwe uitdaging.

Frederik 


Waarom zou je anderen aanbevelen om te solliciteren voor jouw functie?
Volvo is een groot en stabiel bedrijf met veel voordelen. Als fysieke arbeid je aanspreekt, dan is Volvo Fitting Center zeker een goede keuze. Elke dag ziet er anders uit, er heerst een leuke sfeer en er is voldoende flexibiliteit op de werkvloer.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Volvo is een stabiel bedrijf met veel voordelen en met veel aandacht voor veiligheid, ergonomie en het milieu.