Judith, material control

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Ik kom uit Nederland en heb tijdens mijn studie in Frankrijk, Duitsland en België gewoond. Tijdens mijn stage bij Bosch GmbH heb ik kennisgemaakt met de automobielsector en sindsdien ben ik mij hiervoor blijven interesseren. Na mijn scriptie in Brussel te hebben voltooid, ben ik een interimkantoor binnengestapt omdat ik niet meteen werk vond. Bij Volvo stonden toen twee vacatures open. Ik had voor beide interesse en heb dus bij Volvo gesolliciteerd. Na het eerste gesprek hier bij Volvo, had ik direct het gevoel dat ik mijn plek had gevonden. Mijn eerste indruk dat dit een flexibel en open bedrijf moest zijn, is ondertussen al lang bevestigd!

Geef een korte beschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Ik ben material controller tyres & rims. Dit wil zeggen dat ik insta voor het opvolgen van de contacten met leveranciers van het Volvo Fitting Center. Via een intern verbindingssysteem zijn de leveranciers op de hoogte van welke stukken het Volvo Fitting Center nodig heeft. Als er iets verkeerd loopt, bijvoorbeeld er zijn te weinig stukken toegekomen, dan neem ik contact op met de leveranciers om uit te zoeken wat er misgelopen is. Dit is een zeer boeiende job; ik heb enorm veel contact met verschillende mensen. Doordat de meeste van onze leveranciers in het buitenland gevestigd zijn, is dit ideaal om mijn talen te onderhouden. Het is leuk om in het Engels, Frans of Duits te converseren. De leveranciers komen soms op bezoek of wij gaan hen opzoeken, zo maken we persoonlijk kennis met de mensen waar we bijna dagelijks contact mee hebben. Deze functie is zeer belangrijk: als wij niet tijdig actie ondernemen, zit men in productie zonder stukken!

 

Judith

Waarom zou je werken bij Volvo aanbevelen bij anderen die dezelfde opleiding gedaan hebben?
Ik heb vier jaar Business Management gestudeerd, één van de varianten van de Hogere Europese Beroepen Opleiding (HEBO). Dit is een richting die enorm gericht is op buitenlandse markten en buitenlandse economieën. Volvo is ook een internationaal bedrijf, een job hier sluit dus perfect aan bij mijn opleiding. Eigenlijk kan je met veel verschillende opleidingen bij Volvo terecht. Als je je flexibel opstelt, zijn hier echt tal van mogelijkheden. Het is een groot en internationaal bedrijf, dus je kunt alle kanten op. Wie wil, kan doorstromen, zowel binnen de vestiging als naar het buitenland.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Volvo is een groot, internationaal bedrijf met een gevestigde naam. Er is werkzekerheid en mogelijkheid tot doorgroeien. Er is een grote diversiteit aan functies. Verder vind ik het ook belangrijk dat Volvo groot belang hecht aan het milieu.