Natacha, operator cab trim

Hoe ben je bij Volvo terechtgekomen?
Ik was op zoek naar een job in het gebied van de automotive industrie, liefst iets met trucks aangezien ik al in een toeleveringsbedrijf van Volvo Cars had gewerkt en iets anders zocht. Ik had gehoord dat er nieuwe vacatures waren in Volvo Europa Truck en ben direct naar de website gegaan. Daar vond ik de nodige gegevens en schreef me in bij het interim-kantoor. Zo kwam ik uiteindelijk in de Cab trim fabriek terecht.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?Daar ik voordien bij een toeleveringsbedrijf voor Volvo werkte, wist ik dat Volvo voor kwaliteit stond, en dat sprak me wel aan. Ik werd een aantrekkelijk loon aangeboden en bovendien was de afstand van mijn woonplaats naar het werk niet te groot.

Geef een korte omschrijving van je functie en taken.
Sinds een maand ben ik operator bij de eindcontrole van de cabines. Hier monteer ik de beschermkapjes van de ruitenwissers en plaats ik de deksels van de stuurwielen, bij dit laatste hoort ook de montage van de airbags. Ik hou bij elke cabine een VSP-check controle (een controle van de werking van de electronische componenten, nvdr.), en nog een volledige controle van de buitenkant van de cabine. In het geval er fouten optreden, geef ik deze in op de computer. Voordien werkte ik bij de montage van de stuurstang en de stuurkolom.

Natacha

Waarom zou je anderen aanbevelen om te solliciteren voor jouw functie?

Bij Volvo Europa Truck heerst een zeer goede sfeer. Het is een bedrijf waar je op alle leeftijden kan beginnen en waar je ook de kans krijgt om mee te draaien. Dankzij de rondleiding die de interims krijgen voor ze aan de slag kunnen, krijgt men ook een echt beeld van de functie die men zal vervullen en wat het werk allemaal inhoudt. Werken in de cab trim fabriek spreekt me aan omdat het met momenten heel fijn werk is, en je steeds een zicht blijft hebben op het eindproduct waar je aan hebt bijgedragen.

Wat zijn de troeven van Volvo?
De TQM-sessies die elke week plaatsvinden tussen de arbeiders en hun leidinggevenden, zorgen voor een goede feedback naar de medewerkers toe. Iedereen is snel ingelicht. De Cab trim fabriek is bovendien een zeer propere fabriek.