Studenten deden 3 maand ervaring op bij Volvo IT Belgium

Koen en Louis
 
Van februari tot mei 2012 liepen Louis Huysman en Koen Geeraert (studenten informatica aan Hogeschool Gent) stage bij Mainframe (Infrastructure & Operations).

Koen: "Ik heb hier een heel leuke en leerrijke tijd achter de rug. We werden vanaf de eerste dag heel goed ontvangen. We werden opgenomen in de groep en konden steeds bij iedereen terecht als we vragen hadden. Ik vroeg mij in het begin af wat "The Volvo Way” nu juist inhield maar dit werd mij al snel duidelijk door de manier waarop iedereen hier samenwerkt!"

Louis: "Het was een speciale ervaring om ook globaal te kunnen samenwerken maar ook omdat we hiervoor konden gebruik maken van enkele leuke tools zoals videoconferencing. In de toekomst zou ik graag in een bedrijf werken waar een gelijkaardige sfeer heerst want de leuke sfeer hier en de goede work-life balance stellen je in staat om kwalitatiever te werken."Koen en Louis


Simon en Christophe

Van februari tot mei 2012 liepen Simon Minne (student Toegepaste Informatica, Hogeschool West-Vlaanderen) en Christophe Berth (student Elektronica ICT, Katholieke Hogeschool Sint-Lieven) stage bij Application Delivery.

Simon: "De eerste stageweken bij Volvo waren hectisch maar zeer leuk. Wanneer je in een bedrijf binnenstapt, wordt het pas echt menens. Het zet je ook aan om extra hard je best te doen want je wilt immers niemand teleurstellen, ook jezelf niet. Ik mag zeker en vast terugblikken op een onvergetelijke periode. Iedereen hier stond me bij met raad en daad en dat maakt de zaken toch zoveel leuker. De spreuk “A little push in the right direction can make a big difference” die hier in de gang aan de muur hangt, spreekt boekdelen. Ook de openheid die heerst bij Volvo IT mag echt een voorbeeld zijn voor vele andere bedrijven. Tijdens mijn stage heb ik ook een gezonde portie technische ervaring opgedaan. Ik sta als student aan de startmeet van mijn professionele carrière en ben blij dat Volvo hiertoe heeft bijgedragen!" 

Christophe: "Ik kijk met veel voldoening terug op mijn periode bij Volvo IT.
Simon en Christophe

Ik ben echt onder de indruk van het professionalisme en de manier waarop mensen hier een oplossing vinden voor een probleem waarvan wij zelfs niet wisten hoe we er moesten aan beginnen. We maakten echt deel uit van het team en iedereen was heel gedreven om ons iets bij te leren maar ze stonden ook steeds open voor de manier waarop wij dingen aanpakken. Dankzij de goede ondersteuning van de collega’s en de goede projectopvolging slaagde ik erin mijn opdracht tot een goed einde te brengen. Hierbij wil ik alle collega’s, in het bijzonder diegene die nauw betrokken zijn geweest bij de uitvoering van mijn project, bedanken voor de steun!"