Praktik i Sverige

En praktikplats kan vara det första steget på din karriär inom Volvokoncernen. Som ett viktigt steg i vår långsiktiga rekrytering erbjuder vi en mängd olika praktikplatser som kan bli en nära länk till din utbildning och detta är viktigt för Volvokoncernens framtida behov.

Många av våra bolag inom Volvokoncernen samarbetar med olika skolor där vi erbjuder praktik under skoltiden. Syftet är att ge dig som student en möjlighet att komplettera din utbildning med relevant arbetslivserfarenhet och utveckla färdigheter inom specifika kunskapsområden - samtidigt som du får en chans att på nära håll utforska olika karriärmöjligheter. För oss är det en chans att få lära känna dig och presentera vår verksamhet.

Om det inte finns något samarbete mellan din skola och Volvokoncernen och du vill göra din praktik under skoltiden, vänligen besök då vårt rekryteringsverktyg där du hittar alla annonser över tillgängliga praktiktjänster. Alla ansökningar måste hanteras genom en annons och vi har ingen möjlighet att behandla spontanansökningar.

Här hittar du vårt rekryteringsverktyg.

Praktisk information
Besök gärna vår websida, ”Om oss” och lär dig mer om våra olika affärsområden för att hitta det bolag som passar din profil bäst. Notera att sedan 1999 ägs Volvo Car Corporation av ett annat företag och är inte längre en del av Volvokoncernen.

Fundera på vilket område du skulle vilja få mer arbetslivserfarenhet inom. Exempel på områden kan vara produktutveckling, produktion, administration, finans, HR, IT, inköp etc.

När du bestämt vilket bolag och område du önskar praktisera inom är du välkommen att ansöka via alla eventuella annonser som är av intresse för dig.

Beroende på vilket land du är intresserad av och den utbildning du går just nu, kan förutsättningarna och processen för ansökan om praktikplats variera.

Läs mer om vad vi har att erbjuda i det land du är intresserad av här.