Golf stärker relationen till kund

Golf ett redskap som stärker relationen till kunden
Bildtext: I Volvo world Golf Challenge får Volvos kunder chansen att spela ihop med proffsen på Europatouren. Här delar världsspelarna Colin Montgomerie och Corey Pavin med sig av sina
bästa tips till finalisterna i Volvos kundtävling.

För en vanlig golfspelare skulle drömmen om att få spela tillsammans med ett proffs stanna vid just en dröm. Men för Volvos kunder kan det bli verklighet. – Våra kunder är en stor anledning till att
vi sponsrar golf och då ska de också kunna erbjudas något unikt, säger Per Ericsson, vd Volvo Event Management Golf.
Lite skämtsamt kallar han sig själv för idrottsidiot och kan bland annat titulera sig svensk mästare i volleyboll. Han spelar ”självklart” golf och har 15 i handikapp, trots att han de senaste åren bara hunnit med ett fåtal rundor. Men än
viktigare är hans bakgrund inom media och event – för som relativt nytillträdd vd för Volvo Event Management Golf är Per Ericssons uppgift att få Volvos satsning på golf att växa ytterligare.

– Det finns en tydlig affärsnytta och den ska vi bli ännu bättre på att lyfta fram.
När Per Ericsson tillträdde som vd för drygt två år sedan tog han över en välfylld historiebok. Volvos satsning på golf går ända tillbaka till 1989 vilket gör företaget till den äldsta sponsorn på Europatouren.

– Vårt långa engagemang har gjort att vår position idag är outstanding i golfvärlden med ett mycket gott rykte och högsta trovärdighet. Det är därför inte inom golfvärlden de stora resurserna behöver läggas när golforganisationen nu ska ta det till nästa nivå, utan internt inom Volvokoncernen.

– Efter att i många år jobbat med utgångspunkten ”vad kan Volvo göra för golfen?” är det dags att fråga oss vad golfen kan göra för Volvo.
Omkring 20 procent av Volvos kunder och lika stor andel anställda spelar golf, samtidigt som golfen fortsätter att växa i stora delar av världen. Trots det lever den en relativt osynlig tillvaro inom koncernen.

– Att inte spela golf får inte innebära ett hinder från att använda vår satsning på golfen som redskap för att stärka relationen med kunden. Därför håller vi just nu på att ta fram olika verktyg som anställda inom framför allt försäljnings- och marknadssidan kan använda oavsett förkunskaper.

Per Ericsson, vd Volvo Event Management Golf Per Ericsson, vd
Volvo Event Management Golf
   

– Vi satsar på golfen för att stärka banden till våra befintliga men också potentiella kunder samtidigt som vi synliggör Volvos varumärke. En golftävling är ur vårt perspektiv ett försäljnings- och marknadsföringsevent där det viktigaste inte ska vara antalet spelare som deltar utan hur många lastbilar och grävmaskiner vi säljer.

Som mycket annat handlar det om att kunna erbjuda marknaden något unikt.

– Vi tar ett helt nytt grepp om vår mest betydelsefulla tävling, Volvo World Golf
Challenge (tidigare Volvo Masters Amateur), där våra kunder får chansen att spela ihop med proffsen på Europatouren. Finalspelet föregås av ett stort antal kvaltävlingar som under året arrangeras runt om i världen av Volvo.

Bolagen själva ansvarar för varje tävling och ofta är det återförsäljarna som bjudit in sina viktigaste kunder. De som når finalen får spela tillsammans med proffsen en av dagarna i proffsens öppningstävling på touren, Volvo Golf Champions.

– Vi ger våra kunder möjligheten att inför fullsatta läktare och miljontals tv-tittare stå på 18:e green och delta i avgörandet när sista putten ska slås i. Det är något helt unikt som ingen annan kan erbjuda sina kunder. Drömmen om att få den möjligheten vill jag förankra hos alla våra kunder världen över och vägen dit går via våra anställda.