10/04/2013

Volvo Trucks in Gent zal in het najaar 3000 extra trucks bouwen. Bedrijf ondertussen gestart met rekrutering van 350 extra medewerkersby Vera Bostijn

De tijdelijke meervraag naar zware Volvo vrachtwagens zal in Gent opgevangen worden door het introduceren van een tijdelijke vaste nacht vanaf 25 augustus. Ondertussen is het bedrijf gestart met het rekruteren van 350 extra medewerkers.

De studie die zal gestart worden om de concurrentiepositie van de Europese vrachtwagenfabrieken van de Volvo Group te versterken door het optimaliseren van de activiteiten in deze Europese vestigingen, heeft geen enkele invloed op deze beslissing.

 

“Het is niet de eerste keer dat er studies uitgevoerd worden om de werking en de kostefficiëntie in de Volvo Group te verbeteren. Het is immers belangrijk om de groepsdoelstellingen te halen om als bedrijf te kunnen blijven meespelen op de wereldmarkt van vrachtwagenconstructeurs, met steeds minder maar grotere spelers. Mijn directieteam en ikzelf zullen betrokken worden bij de aangekondigde studies en wij zullen alles in het werk stellen wat binnen onze mogelijkheden ligt om de tewerkstelling en de toekomstige activiteiten veilig te stellen voor Gent,” zegt algemeen directeur Kamel Sid.

 

De studies zullen eerstdaags starten, resultaten worden verwacht in het najaar. Op dit moment is er nog geen enkele beslissing genomen.

Printer friendly version