17/10/2013

Volvo Group Trucks Operations gelooft in toekomst van Gentse dochteronderneming -- Volvo Gent wordt dé fabriek voor zware vrachtwagens en cabinesby Vera Bostijn

Op de personeelsvergadering van woensdag 16 oktober 2013 werd de intentie bekendgemaakt dat Gent de fabriek wordt voor hoge volumes voor zware vrachtwagens en cabines en bijgevolg het volledig gamma zware trucks zal bouwen. Hiervoor zal Volvo Group Trucks Operations aanzienlijk investeren om het assemblage- en logistieke proces aan te passen om de hogere volumes te kunnen bouwen.

De Volvo Group heeft een richtinggevende beslissing bekendgemaakt om aanpassingen door te voeren in de Europese industriële structuur voor de vrachtwagen assemblage. Deze beslissing houdt in dat

• Cabine trim zal transfereren van Umeå naar Göteborg en dat de vestiging in Umeå verder zal specialiseren in haar kern activiteiten van metaal plaatslagen, lassen en schilderen van cabines

• De assemblage van zware vrachtwagens in Göteborg zal geconcentreerd worden op één lijn i.p.v. op twee vandaag. Deze aanpassing zal ruimte vrijmaken voor een meer efficiënter assemblage- en logistiek proces. Een deel van de assemblagecapaciteit voor zware vrachtwagens zal verhuizen naar de vestiging in Gent, waardoor de totale Europese capaciteit beter benut zal worden.

• Het assembleren van de medium vrachtwagens zal geconcentreerd worden in de vestiging in Blainville. Hierdoor zal in Gent het assemblage- en logistieke proces voor het bouwen van het volledige gamma zware trucks en cabines kunnen verbeterd worden.

Gent wordt de fabriek voor de productie van hoge volumes voor het volledige gamma van zware vrachtwagens

In de Volvo vrachtwagenvestiging in Gent zal de technische capaciteit voor het bouwen van zware vrachtwagens en cabines aanzienlijk verhoogd worden. Dit betekent dat de vestiging de fabriek wordt voor de productie van hoge volumes voor het volledige gamma van zware vrachtwagens. Daarnaast zal de fabriek ook voor meer markten produceren dan vandaag.

Algemeen directeur Kamel Sid: "Vanuit ons engagement om de tewerkstelling en de toekomstige activiteiten veilig te stellen voor Gent, vinden mijn management team en ikzelf het belangrijk om ten volle mee te werken aan de uitbouw van deze fabriek. Investeren in het verbeteren van het assemblage- en logistieke proces om de hogere volumes te produceren, zal zeker bijdragen tot een nog stevigere verankering van de Gentse activiteiten in de Volvo organisatie."

Assembleren van lichte en medium trucks

De assemblage van alle lichte en middelzware vrachtwagens van Renault en van Volvo zal in de fabriek in Blainville geconcentreerd worden. Vandaag heeft deze fabriek immers de technische capaciteit en de ruimte beschikbaar om hogere volumes lichte en medium trucks te bouwen.

De assemblage van alle lichte en middelzware vrachtwagens van Renault en van Volvo zal in de fabriek in Blainville geconcentreerd worden. Vandaag heeft deze fabriek immers de technische capaciteit en de ruimte beschikbaar om hogere volumes lichte en medium trucks te bouwen. "Als bedrijf kunnen wij de garantie geven dat alle betrokken vaste medewerkers kunnen herplaatst worden in bestaande of toekomstige activiteiten," zegt personeelsdirecteur Ria De Pauw. "

Een projectteam zal opgestart worden om te onderzoeken welke mogelijkheden of alternatieven er eventueel zijn om dagwerk te creëren. Wij voorzien om alle medewerkers individueel te begeleiden tijdens dit veranderingsproces. Op die manier kunnen we er tevens voor zorgen dat de ervaring en de competenties van onze personeelsleden behouden blijven."

Management en vakbonden zullen nu de studie verder in detail bespreken.

16 oktober 2013

Voor meer informatie, contacteer Vera Bostijn, Volvo Group Trucks Operations, Gent, tel. 09/250 44 93 – 0475/35 08 88 of e-mail vera.bostijn@volvo.com

Vera Bostijn
Communication manager
+32 9 2504493
e-mail: vera.bostijn@volvo.com

Printer friendly version