Volvo Europa Truck

EMEA fabriek Gent

In 1964 startte de Volvo Groep met de productie van trucks in Alsemberg, nabij Brussel. In 1975 werd een volledig nieuwe fabriek ingewijd in Oostakker nabij Gent voor de productie van de middelzware series. Hoewel de fabriek bedoeld was om enkel middelzware trucks te bouwen, was snel beslist om ook zware trucks in Gent te bouwen.

Vandaag assembleert Volvo Europa Truck meer dan 35.000 trucks/jaar. De fabriek is Volvo Trucks' grootste truckassemblagefabriek in Europa die de volledige Europese Volvo-reeks (behalve de FH16) bouwt en is de enige producent van de middelzware serie voor de hele wereld.

In België is Volvo Europa Truck nog altijd de enige producent van trucks en speelt een belangrijke rol in de automobielsector van het land.

Begin 2006 kondigden Volvo Europa Truck en Electrabel aan dat zij samen, op de site van Volvo in Oostakker bij Gent, de eerste CO2-neutrale onderneming in België zouden realiseren. Bijna twee jaar later is dit een feit en is het bedrijf zelfs het eerste automotive bedrijf wereldwijd dat CO2-neutraal produceert.