Mario, logistieke medewerker

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
Eigenlijk was dat nogal toevallig. Ik vond een foldertje in mijn brievenbus en besloot op goed geluk mijn kans te wagen. Ik mocht meteen de selectieprocedure doorlopen en binnen de twee weken kon ik bij Volvo beginnen.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Volvo is een groot bedrijf dat een goede naam heeft. Dit is een totaal andere sector dan mijn vorige job en dat sprak me meteen aan.

Geef een korte omschrijving van je functie en taken.
Ik oefen de functie kitting en sequence uit. Elke vrachtwagen krijgt bij het binnenkomen een nummer, de verschillende onderdelen krijgen ook een nummer. Ik moet ervoor zorgen dat de juiste stukken bij de juiste vrachtwagen terecht komen, dat is sequence. Ik maak ook pakketjes met onderdelen die bij elkaar horen ('kitting'), dat verlicht het werk van diegene die alles op een bepaalde post in de vrachtwagen moet steken.
Ik doe deze job heel graag omdat het niet enkel handwerk is. Je moet er je hoofd bijhouden. Deze job is ook helemaal niet eentonig. We hebben met vier collega's een doorschuifsysteem waardoor je elke dag iets anders kan doen. Dit zorgt voor een job met veel afwisseling.

Waarom zou je anderen aanbevelen om te solliciteren voor jouw functie?
Hier heerst een aangename sfeer. Doordat je in groep samenwerkt, ontstaat een echte groepsgeest. Je bent nooit alleen aan het werk en kan je tijd zelf behoorlijk flexibel invullen.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Voor mij is het zeer belangrijk dat je bij Volvo kan doorgroeien.