Claire, teamcoach

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
Niet lang na mijn afstuderen in de richting Klinische Psychologie, hoorde ik dat Volvo Europa Truck op zoek was naar een medewerker voor de dienst Rekrutering en Selectie. Dat was mijn eerste job bij Volvo.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Volvo is een wereldbedrijf met naam en faam. Het bedrijf bestaat al lang, doch groeit elke dag. Het is een bedrijf met wereldklasse, waar kwaliteit op de eerste plaats komt. Toch is het een "mensenfabriek", waar niet alleen de pure fabrieksactiviteiten belangrijk zijn maar ook de medewerkers. Hier heerst een open en persoonlijke sfeer. Volvo is een sociaal bedrijf!

Geef een korte omschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Als teamcoach ben ik verantwoordelijk voor het afwerken van de cabines en het droppen van de cabines op het chassis. Ik sta in voor de dagelijkse operationele leiding. Ik coördineer en organiseer zo efficiënt mogelijk de activiteiten binnen mijn zone zodat flexibel kan ingespeeld worden op de wijzigende omstandigheden.

Ik werk constructief samen met onze operatoren en teambegeleiders om de doelstellingen te realiseren, ik volg onze resultaten systematisch op en plan de nodige acties, rekening houdend met de voorschriften op vlak van kwaliteit, veiligheid en milieu. Ik zorg ervoor dat een werkklimaat gecreëerd wordt waarbij elke medewerker gemotiveerd, enthousiast en gedreven zijn job uitvoert en de nodige betrokkenheid voor de dag legt.

Tussen de teamcoaches en de operatoren vinden regelmatig gesprekken plaats, "open dialogen" waar de nodige feedback gegeven wordt over prestaties, attitude, beschikbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. In onderling overleg worden afspraken gemaakt om de individuele doelstellingen te behalen en knelpunten weg te werken. De operatoren worden aangemoedigd om mee te denken aan veranderingen en om een actieve rol te spelen in het continue verbeteringsproces.

Hoe ervaar je als vrouwelijke leidinggevende werken in een industriële omgeving?
In het prille begin was ik één van de eerste vrouwelijke teamcoaches. Ik heb eigenlijk nooit problemen ondervonden, ik werd direct in de groep opgenomen. Vanaf het eerste ogenblik hebben mijn medewerkers en collega's mij gerespecteerd.
Veel hangt af van je eigen attitude, als je bereid bent om je te integreren dan word je meteen aanvaard. Ik heb er zelfs nooit bij stilgestaan dat er een verschil zou kunnen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke teamcoaches. We hebben dezelfde doelstellingen en krijgen dezelfde middelen.
Ik heb geen technische opleiding gevolgd maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door mijn sociale vaardigheden en competenties die belangrijk zijn in het coachen van mensen. Hier wordt vooral met mensen gewerkt en die zijn nog altijd geen robots. Voor het technische aspect kan ik altijd terugvallen op de technische kennis en ervaring van de engineers.


Wat doen vrouwelijke leidinggevenden anders dan hun mannelijke collega's? Hoe kunnen ze elkaar aanvullen?
Ik denk dat vrouwelijke leidinggevenden beter kunnen luisteren en niet direct een oordeel vellen, we zijn niet altijd onmiddellijk met de feiten bezig maar met al hetgeen errond hangt of er mee te maken heeft. Mijn ervaring is dat vrouwen meer openstaan voor de problemen en dit willen bespreekbaar maken. We nemen ook de tijd om echt op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem, om dan tot een optimale oplossing te komen. Ik ervaar dat medewerkers soms anders reageren tegenover een vrouwelijke leidinggevende. Het is alsof ze zich wat inhouden, rustiger opstellen.

Waarom zou je werken bij Volvo aanbevelen bij andere vrouwelijke collega- leidinggevenden?
Om dezelfde redenen als waarom ik voor Volvo gekozen heb. De mens staat hier centraal, iedereen krijgt gelijke kansen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen of vrouwen, in welke functie je ook zit, iedereen heeft dezelfde doelstellingen en krijgt daarvoor dezelfde middelen. Er wordt door Volvo veel energie in diversiteit gestoken. Het is een sociaal bedrijf. Vrouwen zoeken nog steeds ergens wat meer naar het sociale, welke opleiding ze ook gevolgd hebben. Elke functie wordt ingevuld door de persoon die er de beste competenties voor heeft. Het is ook belangrijk dat je hier als vrouw niet voorgetrokken wordt. Na de selectie weet je dat je gekozen bent omwille van je competenties en niet omdat je een vrouw bent.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Volvo is een bedrijf met wereldklasse. Er zijn doorgroeimogelijkheden en kansen. Je krijgt hier de mogelijkheid om opleidingen te volgen die aan je functie gerelateerd zijn. Volvo geeft je echt de kans om jezelf steeds verder te ontwikkelen.