Kathleen, groepsleider material control

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
Ik heb de opleiding handelsingenieur gevolgd, een richting waar ik nog alle kanten mee uitkon. Mijn man en zijn vader zijn allebei werkzaam bij Volvo. Wat ik van hen hoorde over Volvo, wekte mijn interesse en ik heb me kandidaat gesteld in een open sollicitatie. Men heeft mij aangeworven als management trainee en vanuit die functie heb ik in allerlei afdelingen kunnen werken. Een enorme bagage voor mijn functie van vandaag.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Ik koos voor Volvo omdat ik hier echt dicht bij het product kan staan. Hier creëer je echt iets. Als het product af is, zie je meteen het resultaat van je werk.

Geef een korte omschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Ik ben groepsleider van de afdeling Material Control. Deze groep mensen is verantwoordelijk voor het opvolgen van stukken, van bij de leverancier tot op het moment dat ze hier in de fabriek aan de vrachtwagen toegevoegd worden. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor het behalen van verschillende doelstellingen aangaande leverprecisie en materiaalbeschikbaarheid.

Hoe ervaar je als vrouwelijke leidinggevende werken in een industriële omgeving?
Het valt op dat je als leidinggevende vrouw hier in de minderheid bent. Mij stoort dat niet, ik ben het al gewoon van toen ik op de universiteit zat. Als vrouw in een industriële omgeving werken, ervaar ik niet als een beperking. Hier wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Hoe je je werk doet, dat is van belang.

Wat doen vrouwelijke leidinggevenden anders dan hun mannelijke collega's? Hoe kunnen ze elkaar aanvullen?
Ik denk dat hierover nogal wat clichés heersen. Ik ben er niet op uit deze al dan niet bevestigd te zien. Wat mijn mannelijke collega's anders doen, hangt vooral af van hun karakter en manier van werken, en niet in de eerste plaats van hun geslacht. Eigenlijk zou je mijn mannelijke collega's moeten vragen wat er veranderd is, sinds een aantal vrouwen hun team vervoegden.

 Kathleen

 

Waarom zou je werken bij Volvo aanbevelen bij andere vrouwelijke collega- leidinggevenden?
Omdat er nog steeds minder vrouwelijke dan mannelijke collega's zijn en we een balans nodig hebben. Het spreekt voor zich dat die vrouwen wel geïnteresseerd moeten zijn in de automotive sector en over de nodige leidinggevende capaciteiten moeten beschikken. Als ik mezelf als voorbeeld mag nemen: het is niet de hoogste prioriteit om over één of ander technisch diploma te beschikken. Integendeel, mensen die andere studies gevolgd hebben, zorgen voor een andere kijk en andere invalshoeken. Dit kan enkel maar een verrijking zijn voor ons bedrijf. Het sociale beleid van Volvo heeft ook aandacht voor vrouwen. Carrière- en gezinsplanning hoeven elkaar niet in de weg te staan in dit bedrijf.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Volvo is een internationaal, groeiend bedrijf dat deel uitmaakt van een Zweedse groep. De Zweedse cultuur en ingesteldheid zijn hier goed voelbaar. Waarden als veiligheid, kwaliteit en zorg voor het milieu zijn terug te vinden in het dagelijkse werk.