Maarten, sectieleider cab trim

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
Via een trainee advertentie voor teamcoaches! De advertentie trok mij aan omdat ik juist op zoek was naar een bredere scope. Ik wou meer dan enkel het technische aspect van mijn opleiding, ik wou ook leiding geven. Het “Development programme” dat ik als trainee kon volgen was voor mij dan ook heel verrijkend en succesvol. Door dit programma kon ik als jong afgestudeerde kennismaken met de volledige cyclus van order to delivery. Via workshops, werkbezoeken, samenwerkingsprojecten ging ik samen met de andere trainees als het ware door een “opleidingsbad”, met aandacht voor zowel verdere technische als persoonlijke ontwikkeling. Door het programma leer je meteen ook heel veel collega’s kennen van andere Volvo vestigingen. Je horizon wordt onmiddellijk buiten België uitgebreid waardoor je al vanaf de start een netwerk kunt opbouwen in de Volvo Group.

Waarom koos je voor Volvo Trucks? Wat trok je aan?
Ik ben altijd al heel erg geïnteresseerd geweest in de automobielsector. Volvo is bovendien een gerenommeerde werkgever in het Gentse en staat bekend als een goede werkgever. Dit speelde mee in mijn keuze. Maar ik werd vooral aangetrokken door de brede scope van de job, waarbij de focus zowel ligt op het productie- als het engineeringtechnische maar ook op het coachen van mensen. De variatie en de uitdaging zijn groter.

Geef een omschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Ik ben verantwoordelijk voor een afdeling binnen productie. Dit betekent dat ik bij alle stappen van design tot implementatie van het productieproces betrokken ben. De resultaten van de vooropgestelde doelstellingen zoals kwaliteit, leveringsprecisie en manier van werken vallen onder mijn verantwoordelijkheidsgebied. Daarnaast is het ook mijn taak om de medewerkers in mijn afdeling te begeleiden en te coachen. Ik sta in nauw contact met de werk- en teamleiders maar ook met de operatoren op de lijn. Je kan een afdeling niet runnen als je het contact met de werkvloer verliest.
Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor de supporterende afdelingen en voor de vakbonden. Dit houdt in dat je buiten je eigen muren van de afdeling moet kunnen kijken en  er mee moet voor zorgen dat het volledige proces van order to delivery efficiënt en feilloos werkt om uiteindelijk onze eindklant op tijd te geven wat hij wil. Al deze verschillende aspecten en contacten in mijn job maakt het voor mij zoveel rijker en boeiender.
 


Hoe ervaar je werken in een industriële omgeving?
Ik heb bewust gekozen om in een industriële omgeving te werken. Ik wou contact met het product én met de mensen. Voor mij is het niet voldoende om enkel dingen uit te werken achter de computer, ver van de werkvloer waar alles echt gebeurt. Werken met technische en sociale verantwoordelijkheden is voor mij het aantrekkelijkste van een industriële omgeving.

Waarom zou je werken bij Volvo aanbevelen bij collega ingenieurs?

Dat is niet zo moeilijk: omwille van de mentaliteit en de mogelijkheden. Bij Volvo heerst een typische open en constructieve sfeer. Wie in Volvo werkt weet dat er bepaalde normen en waarden belangrijk zijn, zoals respect, teamwerk, open dialoog, … dat is “The Volvo Way”. Volvo is een internationaal bedrijf, dit biedt opportuniteiten voor wie wil groeien in de job of in het bedrijf. Ook de variatie in jobinhoud, de verantwoordelijkheden en de opleidingen kan ik bij mijn collega ingenieurs zeker aanbevelen

Wat zijn de troeven van Volvo?
Aangezien Volvo een wereldspeler is op vlak van vrachtwagens biedt dit duidelijke opportuniteiten. Bovendien is Volvo een solide werkgever, wat zeker niet onbelangrijk is. Maar voor mij is die typische werksfeer toch wel een unieke troef voor Volvo!