Marjolein, operator eindassemblage

Hoe ben je bij Volvo terecht gekomen?
Ik kende iemand die hier reeds werkte. Deze persoon bracht mij op de hoogte van het feit dat Volvo Europa Truck nieuwe medewerkers zocht en bezorgde mij de nodige papieren. Ik heb deze ingevuld en ingediend. Kort daarna stond ik al op de werkvloer.

Waarom koos je juist voor Volvo? Wat trok je aan?
Men had mij op voorhand al vele positieve zaken verteld over Volvo Trucks. Wat mij zeker aantrok, was het feit dat het een bedrijf in de automotive sector is. Auto’s en trucks hebben mij van jongs af aan al aangesproken. Bovendien was de job als operator echt iets voor mij. Ik ben nogal technisch aangelegd en achter een bureau zitten is niets voor mij.

Geef een korte omschrijving van je functie en taken.
Mijn functie is operator in de eindassemblage van de productie. Mijn team en ik droppen de cabines op het chassis. Mijn taak is om de flexibles aan te sluiten op het front van de cabine. Flexibles zijn de elektrische leidingen of luchtleidingen die aangesloten dienen te worden in het elektrisch centrum van de cabine.

Waarom zou je anderen aanbevelen om te solliciteren voor jouw functie?
Volvo is een heel interessante werkgever. Binnen het bedrijf hangt een unieke mentaliteit die nergens anders is terug te vinden. Ik word omringd door een zeer goed team waarbinnen een goede sfeer hangt.

Marjolein 

Er is steeds tijd voor een vriendelijk woord en een glimlach. Bovendien wordt er geluisterd naar iedere medewerker. En telkens er een verandering optreedt, wordt iedereen voldoende geïnformeerd en ondersteund tijdens de wekelijkse TQM-sessies (Total Quality Management).

Wat zijn de troeven van Volvo?
Volvo hecht veel belang aan respect voor het individu. Mensen kunnen hier steeds zichzelf blijven. Er wordt rekening gehouden met de inbreng van elke medewerker. Er zijn vele en goede faciliteiten aanwezig voor de medewerkers. Ik zou werkelijk nergens anders willen werken.