Michaël, teamcoach

Hoe ben je bij Volvo terechtgekomen?
Enkele jaren geleden zag ik een advertentie in de krant: “Volvo zoekt ingenieurs”. Ik heb een diploma “industrieel ingenieur elektromechanica” en een grote interesse voor de automobielsector dus waagde ik mijn kans. Na een gesprek en een rondleiding was mijn interesse gewekt. De vacature voor werkleider was een uitdaging die mij op het lijf geschreven was omdat ik graag met mensen samenwerk.

Waarom koos je voor Volvo Trucks? Wat trok je aan?
Er is veel verscheidenheid in de producten want bij een vrachtwagen zijn er natuurlijk verschillende productvariaties. Daarnaast is het een groot internationaal bedrijf in de buurt van Gent en kreeg ik de kans om samen te werken met verschillende soorten mensen, dit maakt het elke dag opnieuw boeiend.

Geef een omschrijving van jouw functie en verantwoordelijkheden.
Ik ben verantwoordelijk voor kwaliteit en klantentevredenheid. In deze functie geef ik leiding aan een team ervaren auditoren die via steekproeven de kwaliteit van de trucks controleren. Daarnaast behandel ik ook de input van klanten en dealers om zo in de toekomst een kwalitatief product te kunnen blijven garanderen.

Geef een kort overzicht van jouw carrière tot nu toe bij Volvo.
Ik ging eerst aan de slag als werkleider voor de assemblage van de assen en na één jaar ben ik werkleider geworden in de test en herstelzone. In die periode heb ik enorm veel bijgeleerd over vrachtwagens en alle productiesystemen die nodig zijn voor de assemblage. Sinds kort ben ik verantwoordelijk voor kwaliteit en klantentevredenheid, een nieuwe boeiende uitdaging.
Michaël

Hoe ervaar je werken in een industriële omgeving?
Bij Volvo is er een goede mix tussen de industrie en de mensen, wat voor mij heel belangrijk is. In een industriële omgeving heerst er een bepaalde stimulans, je ziet de resultaten van je werk en dat zorgt ervoor dat je steeds met een goed gevoel naar huis gaat.

Waarom zou je werken bij Volvo aanbevelen?
Volvo is een groot internationaal bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden en voordelen.

Wat zijn de troeven van Volvo?
Het is een stabiele werkgever met respect voor het individu waar teamwerk centraal staat en waar er een leuke sfeer heerst.