20/06/2013

Volvo Trucks in Gent biedt kansen aan jongeren en nachtmedewerkersby Vera Bostijn

Volvo vrachtwagenfabriek in Gent stelt haar deur nog altijd open voor nieuwe medewerkers. Gezien de blijkbaar krappe arbeidsmarkt richt het bedrijf zich nu naar pasafgestudeerden uit verschillende richtingen die op zoek zijn naar een tijdelijke uitdaging en naar kandidaten die geïnteresseerd zijn om in de nacht te werken.

Intensieve aanwervingscampagne

 

De voorbije weken zette het bedrijf samen met AGO en de VDAB een aantal aanwervingscampagnes op om nieuwe medewerkers aan te trekken voor diverse functies in productie en in logistiek, voor zowel in de voor- en de namiddagploeg als in de tijdelijke vaste nacht. Met borden langs de weg, spots op MNM en Q-music en in Kinepolis, flyers en deelnames aan verschillende evenementen, .... werd duidelijk gemaakt dat nieuwe teamspelers meer dan welkom zijn.

Maar ondanks alle campagnes is het niet gemakkelijk om medewerkers aan te trekken! Nochtans start het bedrijf op 25 augustus met een tijdelijke vaste nachtploeg.

 

 

Tewerkstellingskansen in een technologisch bedrijf

 

De Gentse Volvo vrachtwagenfabriek biedt kansen aan pasafgestudeerden en mensen die geïnteresseerd zijn om in de nacht te werken.

 

Tot nu toe zijn we vooral op zoek geweest naar medewerkers die ervaring opgedaan hebben in een productieomgeving of interesse hebben voor vrachtwagens en die zich kunnen terugvinden in  onze bedrijfscultuur en onze manier van werken. Maar gezien de tijd dringt en we niet voldoende kandidaten hebben om onze openstaande vacatures in te vullen, willen we ons nu ook richten tot afgestudeerden uit andere richtingen,” legt personeelsdirecteur Ria De Pauw uit. ”Als je pas afgestudeerd bent en je vindt niet onmiddellijk een job die bij jouw afstudeerrichting past, kan het een leerrijke ervaring zijn om gedurende enkele maanden op de werkvloer van een productie of logistieke omgeving te werken. In het verleden hebben we trouwens ook al pasafgestudeerde ingenieurs tewerkgesteld op de productielijn die daarna doorgegroeid zijn naar een leidinggevende functie.

 

Maar Volvo Trucks in Gent richt zich niet alleen tot pasafgestudeerden.

 

Uit ervaring weten we dat bepaalde mensen er de voorkeur aan geven om enkel in de nacht te werken. Ook naar hen willen we een warme oproep doen om zich kandidaat te stellen voor één van onze vacatures,” aldus Ria De Pauw.

 

Opleiding, vakantie en start!

 

Het bedrijf wil alle extra medewerkers nog vóór de collectieve zomervakantie in dienst nemen en opleiden. Vanaf 15 juli kunnen ook de nieuwe medewerkers van vier weken verlof genieten om dan opnieuw aan de slag te gaan. De eerste twee weken na het collectief verlof wordt er eerst nog in een tweeploegenstelsel gewerkt om de functie onder de knie te krijgen en op 25 augustus start de nachtploeg.

 

 

Wat heeft Volvo te bieden?

Naast een competitief loon biedt Volvo ook een pakket aan sociale en extra-legale voordelen.

Volvo hecht veel belang aan respect voor het individu. Mensen kunnen hier steeds zichzelf blijven. Er wordt rekening gehouden met de inbreng van elke medewerker. Er zijn vele en goede faciliteiten aanwezig voor de medewerkers. Ik zou werkelijk nergens anders willen werken,” getuigt Marjolein, één van de productie operatoren.

 

Solliciteren kan vanaf nu

Wie geïnteresseerd is kan een e-mail sturen naar recruitment.be@volvo.com of bellen naar Evelien Baetens, 09/2504941.

Meer informatie over het bedrijf en de vacatures zijn terug te vinden op de internetsite http://www.volvogroup.be/

 

Voor meer informatie, contacteer Vera Bostijn, Volvo Group Trucks Operations, Gent,
tel. 09/250 44 93 – 0475/35 08 88 of  e-mail vera.bostijn@volvo.com

 

Vera Bostijn
Communication manager
+32 9 2504493
e-mail: vera.bostijn@volvo.com

Printer friendly version