4/03/2013

Volvo Trucks kondigt nieuwe Volvo FM aanDe Volvo FM is het volgende model in de vernieuwde Volvo Trucks-productreeks. Een van de prominente kenmerken van de truck is het revolutionaire innovatieve Volvo Dynamic Steering-systeem. De truck wordt op 19 maart officieel gepresenteerd in Europa, maar rijdt nu al rond op de openbare weg als onderdeel van de wedstrijd wie de nieuwe FM als eerste ziet.

"Voor chauffeurs biedt de nieuwe Volvo FM een geheel nieuw niveau qua rijgedrag en een innovatieve cabineomgeving. Transportbedrijven krijgen de beschikking over een efficiënte truck met meer flexibiliteit," aldus Claes Nilsson, President Volvo Trucks.

De Volvo FM is uitgerust met Volvo Dynamic Steering. Dit systeem combineert conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor die is gemonteerd op de stuurinrichting. Dankzij dit systeem kan de chauffeur bij lage snelheden moeiteloos sturen en krijgt de truck een sublieme richtingsstabiliteit op de open weg.

Online ´Paparazzi´-competitie

De officiële presentatie van de Volvo FM is op 19 maart, maar Volvo Trucks stelt het publiek nu al in staat om een glimp van de nieuwe truck op te vangen. Vanaf vandaag rijden twee niet-gemaskeerde trucks twee weken lang op een uitgebreid traject door Europa. De ´paparazzi´ langs de weg met de scherpste ogen worden beloond door de Zweedse truckfabrikant.

"We willen graag dat het publiek ons de eerste foto´s van de nieuwe truck stuurt. De foto´s worden gepubliceerd op een speciale website en de winnaars worden uitgenodigd voor een exclusieve testrit met de nieuwe truck in Göteborg," aldus Jeff Bird, Director Press tests bij Volvo Trucks en projectleider voor de wedstrijd.

De trucks volgen elk hun eigen route door Europa. Ze zijn voorzien van speciale strepen waardoor ze opvallen tussen de rest van het verkeer.

Als u wilt meedoen aan de wedstrijd of de eerste foto´s van de nieuwe Volvo FM-truck wilt bekijken, gaat u naar www.volvotrucks.com/paparazzi

Link YouTube film: http://www.youtube.com/watch?v=7A9ipPBdtTU

Link foto's in hoge resolutie:   http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?records=Volvo+Trucks:21758,Volvo+Trucks:21757,Volvo+trucks:16629,volvo+trucks:16617

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annie Vonck, tel. +32 2 4825385, e-mail annie.vonck@volvo.com

Claes Nilsson, President Volvo Trucks image/pjpeg 458 KB
De nieuwe Volvo FM image/pjpeg 290,2 KB
De officiële launch van de nieuwe Volvo FM is op 19/3. Volvo Trucks geeft het publiek de kans om 2 nieuwe Volvo FM's te spotten op hun weg door Europa. De mooiste Paparazzi foto's zullen worden beloond. image/pjpeg 579,8 KB
Jeff Bird, Director Press tests bij Volvo Trucks en project leider van de wedstrijd. image/pjpeg 571,4 KB
Paparazzi website image/pjpeg 104,2 KB
Paparazzi website image/pjpeg 89,1 KB
Terug

Inschrijving op Volvo Trucks Nieuws

Wenst u via e-mail en/of SMS op de hoogte te worden gebracht van de publicatie van Volvo Truck nieuws? Vul onderstaande gegevens in. * Verplicht ** Vul uw e-mailadres en/of GSM nummer in (schrijf +32 gevolgd door uw GSM nr zonder 0)

  •  
  •  
  •  
  •  

Door dit vakje aan te vinken laat u Volvo Trucks toe uw persoonlijke gegevens te bewaren en te gebruiken voor doelen die verband houden met uw vraag.

Persberichten Volvo Trucks Belgium