22/04/2013

Nieuwe App voor online chauffeurscommunity Worldtrucker nu beschikbaarVolvo Trucks heeft een nieuwe App gelanceerd voor Worldtrucker, de online chauffeurscommunity. Deze smartphone-App voor iPhone en Android stelt chauffeurs in staat de ervaringen van onderweg te kunnen delen. Celebrity truckdriver Lisa Kelly mocht als eerste de App proberen. Kelly is bekend geworden door de Amerikaanse tv-serie Road Truckers en de spin-off Deadliest Roads en uiteraard lid van Worldtrucker.

 

De App is ontworpen om het voor de ruim 20.000 leden van Worldtrucker, (http://www.worldtrucker.com/) makkelijker te maken hun ervaringen en kennis te delen, zowel lokaal als wereldwijd.

"De App is een toevoeging aan de website en een fantastische tool voor chauffeurs om content te genereren en te delen, van foto's tot tips, zoals truckstops onderweg of aanbevelingen voor veilige parkeerplaatsen", vertelt Paula Kühnel, Online Communication Manager van Volvo Trucks.

Naast vele functionaliteiten biedt de App een GPS-functie die ervoor zorgt dat chauffeurs hun route kunnen vastleggen en delen met anderen op een kaart. Met behulp van TIPs (Trucker Interest Points) kunnen chauffeurs inloggen, commentaar geven, ranken en foto's uploaden van specifieke locaties om vervolgens hun ervaringen te delen met andere chauffeurs. Ook is er een chatfunctie die chauffeurs kan helpen bij bijvoorbeeld het zoeken naar een losadres of andere chauffeurs.

De App die geïntegreerd is in de Worldtrucker website, is in nauwe samenwerking met chauffeurs ontwikkeld. Er is gebruik gemaakt van online enquêtes, maar ook zijn er chauffeurs geïnterviewd. "Chauffeurs zijn experts, als het gaat om het leven onderweg. Deze App is door en voor hen ontwikkeld", vertelt Paula Kühnel.

Lisa Kelly: "Deze App is een grote hulp onderweg. Je krijgt tips van collega's over waar je goed kunt eten, slapen of waar je het beste onderweg kunt stoppen."  Kelly is volop te vinden op social media en heeft veel volgers en vrienden op Facebook, Twitter en uiteraard het forum van Worldtrucker. "Ik houd ervan op de hoogte te blijven van de truckingcommunity. Er zijn veel zaken die ons binden en dat is exact datgene dat zo cool is aan het Worldtrucker-concept. Andere chauffeurs begrijpen wat je meemaakt. Wat betreft de App raad ik iedereen aan: download hem, druk op de verschillende buttons en start. Het is een geweldige manier om contact te maken."

De App is gratis verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

19 april 2013

Worldtrucker

Worldtrucker is een wereldwijde online chauffeurscommunity voor chauffeurs van alle merken. Het doel van Worldtrucker is chauffeurs de mogelijkheid te bieden ervaringen te delen en kennis te maken met andere chauffeurs. De content van de site is user-generated. Door een internetcommunity voor chauffeurs aan te bieden, wil Volvo Trucks het chauffeursvak ondersteunen, interesse in het vak stimuleren en ook de werving van nieuwe chauffeurs bevorderen.

De site wordt maandelijks 90.000 keer bezocht, er zijn circa 130.000 geüploade foto's te zien. Worldtrucker is in negentien verschillende talen beschikbaar en heeft ruim 21.700 leden.

Kijk op http://www.worldtrucker.com/.

Link naar YouTube http://youtu.be/RfrmW7UZF6A

Foto's in hoge resolutie: http://images.volvotrucks.com/latelogin.jspx?records=Volvo+Trucks:21951,Volvo+Trucks:21950,Volvo+Trucks:21971

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annie Vonck, tel. +32 2 4825385, e-mail annie.vonck@volvo.com

Lisa Kelly, chauffeur image/pjpeg 437,1 KB
Lisa Kelly, chauffeur image/pjpeg 308,7 KB
Worldtrucker image/pjpeg 364,9 KB
Terug

Inschrijving op Volvo Trucks Nieuws

Wenst u via e-mail en/of SMS op de hoogte te worden gebracht van de publicatie van Volvo Truck nieuws? Vul onderstaande gegevens in. * Verplicht ** Vul uw e-mailadres en/of GSM nummer in (schrijf +32 gevolgd door uw GSM nr zonder 0)

  •  
  •  
  •  
  •  

Door dit vakje aan te vinken laat u Volvo Trucks toe uw persoonlijke gegevens te bewaren en te gebruiken voor doelen die verband houden met uw vraag.

Persberichten Volvo Trucks Belgium