9/07/2013

Volvo Trucks pakt uit met nieuwe FMX op MatexpoDe nieuwe Volvo FMX zal voor de eerste keer aan het grote publiek worden voorgesteld op Matexpo, de internationale professionele vakbeurs voor de bouw van 4 tot 8 september in Kortrijk. Het model combineert een robuuste en sterke truck met een hoog rijcomfort.

Volvo Trucks introduceerde de nieuwe Volvo FMX op 15 april dit jaar, amper drie jaar nadat de eerste Volvo FMX voor de bouw werd gelanceerd. De zeer robuuste truck kan tegen een stootje. Nieuwe slimme technologieën zorgen dat de chauffeur minder snel moe wordt en dat de productiviteit maximaal is. Ook biedt de FMX een ongeëvenaarde mobiliteit en manoeuvreerbaarheid op onverhard terrein en in nauwe ruimten.

De nieuwe Volvo FMX zal voor de eerste keer aan het grote publiek in België worden voorgesteld op Matexpo, de internationale vakbeurs voor bouwmachines die plaats vindt in Kortrijk van 4 tot 8 september, stand nr A08.
De stand wordt gedeeld met Volvo Construction Equipment, en naast de trucks kan men er diverse machines van Volvo Construction Equipment onrtdekken.

Sturen met 1 vinger
Een wereldprimeur is Volvo Dynamic Steering, een nieuwe, veelbelovende technologie voor trucks, vergelijkbaar met wat stuurbekrachtiging ooit deed voor de auto industrie. Dankzij een stuurbekrachting met electromotor is het sturen zeer licht. Het systeem heft kuilen of het dashboardeffect in de weg op. De chauffeur wordt minder lichamelijk belast en dus minder snel moe waardoor de veiligheid voor iedereen toeneemt.

Meer ruimte onder, voor en achter
De nieuwe luchtvering zorgt dat de bodemvrijheid van de truck achteraan 300 mm bedraagt en dat alle belangrijke onderdelen beschermd zijn tegen rondvliegende stenen en takken. De uitvalshoek aan de achterkant is groter door een kortere overbouw. Dat maakt kippen eenvoudiger en de chauffeur kan dichter bij materieel zoals asfalteermachines komen. De gloednieuwe aangedreven vooras maakt een betere aanvalshoek mogelijk en zorgt voor een grotere bodemvrijheid. Het resultaat is dat de voertuigen met een aangedreven vooras steilere hellingen en diepere greppels beter aankunnen.

Sterk en comfortabel.
De nieuwe Volvo FMX is gericht op robuustheid en eenvoudig onderhoud. De trekbalk aan de voorkant bestaat b.v. uit één stuk gegoten gietijzer en kan tot wel 32 ton trekken. De cabine is zeer comfortabel met een nieuwe chauffeurszetel en het strakke ontwerp van het dashboard en de handige secundaire informatiedisplay.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annie Vonck, tel. +32 2 4825385, e-mail annie.vonck@volvo.com

New Volvo FMX image/pjpeg 2,3 MB
New Volvo FMX image/pjpeg 454,4 KB
New Volvo FMX image/pjpeg 1,6 MB
Terug

Inschrijving op Volvo Trucks Nieuws

Wenst u via e-mail en/of SMS op de hoogte te worden gebracht van de publicatie van Volvo Truck nieuws? Vul onderstaande gegevens in. * Verplicht ** Vul uw e-mailadres en/of GSM nummer in (schrijf +32 gevolgd door uw GSM nr zonder 0)

  •  
  •  
  •  
  •  

Door dit vakje aan te vinken laat u Volvo Trucks toe uw persoonlijke gegevens te bewaren en te gebruiken voor doelen die verband houden met uw vraag.

Persberichten Volvo Trucks Belgium