16/09/2013

Charlie, een hamster van 175 g, bestuurt een truck in de nieuwe film ‘The Hamster Stunt’“In deze film testen we onze nieuwe technologie waarmee de truck zo licht en gemakkelijk te manoeuvreren is dat zelfs een hamster dat kan”, aldus Claes Nilsson, President of Volvo Trucks.

Als u zich al afvroeg waarop Volvo Trucks vorige week doelde bij de introductie van ´The Hook', dan weten we nu het antwoord. Een jaar na ‘The Ballerina Stunt' is Volvo Trucks nu terug met wat lijkt op een reeks verbluffende stunts. Na de onthulling van ‘The Hook' vorige week, komt nu de volgende film: ‘The Hamster Stunt'. In deze film zien we een hamstertje dat een 15-tons Volvo FMX-bouwtruck een steile helling opstuurt in een Spaanse steengroeve.

De hamster Charlie heeft voorafgaand aan de test een training van een paar weken gehad.

"Charlie is onze ster! Hij heeft laten zien dat hij de kracht, het vertrouwen en de instelling heeft om nieuwe dingen te leren", zegt dierentrainer Grace Dickinson.

#TheHamsterstunt is onderdeel van de reeks spectaculaire tests met nieuwe truckmodellen van Volvo Trucks. In de film #TheHook treedt Claes Nilsson zelf op als stuntman en in ‘The Ballerina Stunt' balanceert slackliner Faith Dickey tussen twee trucks die op een snelweg rijden.

"Er zijn nog meer films in de maak voor deze herfst waarin we laten zien dat onze trucks op zijn zachtst gezegd worden getest in ongebruikelijke omstandigheden", onthult Claes Nilsson.

Bekijk de film ´The Hamster´: http://youtu.be/7N87uxyDQT0

Bekijk de film ´The Hook´: http://www.youtube.com/watch?v=Jf_wKkV5dwQ

Bekijk de film ´The Ballerina Stunt´: http://www.youtube.com/watch?v=1zXwOoeGzys

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Annie Vonck, tel. +32 2 4825385, e-mail annie.vonck@volvo.com

Charlie weegt 175 gram en stuurt een Volvo FMX in de nieuwe film ‘The Hamster Stunt’ . image/pjpeg 380,5 KB
Door Volvo Dynamic Steering is het mogelijk om een zwaarbeladen truck te manoeureren met slechts één vinger. image/pjpeg 490 KB
Een jaar na 'The Ballerina Stunt' is Volvo Trucks terug met een serie stunts. Na de onlangs verschenen film 'The Hook' verschijnt nu de volgende film: 'The Hamster Stunt'. image/pjpeg 867,4 KB
Het doel van deze film is te laten zien hoe eenvoudig het is een Volvo FMX met Volvo Dynamic Steering te sturen. Dit wordt getoond door een hamster de truck over een kronkelige weg te laten sturen. image/pjpeg 532,1 KB
Volvo FMX image/pjpeg 252,1 KB
Terug

Inschrijving op Volvo Trucks Nieuws

Wenst u via e-mail en/of SMS op de hoogte te worden gebracht van de publicatie van Volvo Truck nieuws? Vul onderstaande gegevens in. * Verplicht ** Vul uw e-mailadres en/of GSM nummer in (schrijf +32 gevolgd door uw GSM nr zonder 0)

  •  
  •  
  •  
  •  

Door dit vakje aan te vinken laat u Volvo Trucks toe uw persoonlijke gegevens te bewaren en te gebruiken voor doelen die verband houden met uw vraag.

Persberichten Volvo Trucks Belgium