Museum

Museum
Det finns många platser över hela världen, där du kan hitta historiska produkter, dokument och fotografier från Volvokoncernen.

Arvika museum
Arvikaverken har sina rötter i arvikasonen Per Anderssons smedja. Ända sedan starten 1885 har utvecklingen varit intressant.

Arvikafabrikens produktmuseum museum ligger i en av Västsveriges äldsta industribyggnader. Här får vi se glimtar från många perioder i Volvo Anläggningsmaskiners historia: alltifrån plogar och skördemaskiner till bandfordon och hjullastare. Museet illustrerar utvecklingen för svetsföretaget ESAB, som också grundades i Arvika.

Öppettider:
Enligt överenskommelse

Bokning:
Tel: 0570-83 300

Mack museum
Mack Trucks historiska museum är förvaret av historiska dokument och artefakter från Macks lång och anrik historia som den ledande amerikanska lastbilstillverkaren och världsberömda varumärke.
Besök vår hemsida för mer information (på engelska) >>

Berliet foundation
Ättlingar till Lyon tillverkaren Marius Berliet och Renault Véhicules Industriels skapade Berliet Foundation i januari 1982. Ett av målen var att skydda och optimera historien av lastbilen och bussen för alla franska märken. Stiftelsen ägnar en stor del av sina resurser till restaurering av gammal utrustning.
Besök vår hemsida för mer information (på franska) >>

Munktellmuseet
Välkommen att uppleva mer än 170 år av svensk industrihistoria!

Bland de många märkliga utställningar på Munktellmuseet i Eskilstuna är den allra första svenska traktorn från 1913 och landets första hjullastare med anor från 1954.
Besök vår hemsida för mer information >>

Volvo Industrimuseum

Volvo Industrimuseum i Skövde visar inte bara Volvos utveckling, utan också industrialiseringen av Sverige från mitten av 1800-talet och fram till i dag.

Det visar också företagets utveckling från gjutning av enkel köksutrustning till den produktion i världsklass som vi har i dag.

I museet finns både motorer som har tillverkats under lång tid och prototyper som aldrig har varit i produktion.

Museet har också en liten biograf där du kan se en historisk presentation av företaget.

Adress:
John G. Grönvalls plats 10
541 36 Skövde

Öppettider:
Efter överenskommelse

Bokning:
Informationsavdelningen 0500-475767

Volvo Museum
Välkommen till en värld av ikoniska bilmodeller, banbrytande innovationer och fantasifulla konceptfordon. På Volvo Museum får du följa med på en resa genom Volvos historiska arv, från starten 1927 fram till idag. Våra samlingar är fyllda med allt från personbilar, bussar och lastbilar till båtmotorer och anläggningsmaskiner.

Men du behöver inte vara fordonstokig för att uppskatta Volvo Museum. Här finns massor att uppleva – oavsett om du är intresserad av ett unikt stycke svensk 1900-talshistoria eller bara nostalgiskt vill drömma dig tillbaka till forna tider. Och för de allra minsta finns ”barnbilen” – en klassisk Volvo att säkert leka och hoppa i.
Besök vår hemsida för mer information >>