Volvo Group Business Areas

Volvo Group Business Areas

Volvo Group Business Areas omfattar Volvo Buses, Volvo Penta samt Governmental Sales och leds av Håkan Karlsson.

Volvo Buses utvecklar, tillverkar och säljer kompletta bussar och busschassier för stads-, intercity- och turisttrafik. Volvo Buses leds av Håkan Agnevall.


  • Nova Bus ingår i Volvo Bussar och är en ledande leverantör av hållbara kollektivtrafiklösningar i Nordamerika, däribland miljövänliga bussar, högkapacitetsfordon och integrerade intelligenta transportsystem. Företaget driver tre anläggningar, två i Kanada och en i USA.

  • Prevost är ett dotterbolag till Volvo Bussar och är en ledande tillverkare av förstklassiga turistbussar i Nordamerika och världsledande tillverkare av stommar till lyxiga husbilar och andra specialkonstruktioner. Prevost har sina största produktionsanläggningar i Sainte-Claire, Quebec, Kanada, och sju reservdels- och servicecenter i USA och Kanada.
Volvo Penta utvecklar, tillverkar och säljer motorer och drivsystem för marint bruk. Volvo Penta levererar också motorer för olika industriella användningsområden. Volvo Penta leds av Björn Ingemanson.

Governmental Sales ansvarar för koncernens försäljning till myndigheter och organisationer. Governmental Sales leds av Stefano Chmiliewski.