Volvo Group Business Areas

Volvokoncernens affärsområden

Volvokoncernen består av följande affärsområden: Volvo Trucks, UD Trucks, Renault Trucks, Mack Trucks, Value Truck & JVs, Volvo Construction Equipment, Volvo Buses, Volvo Penta, Governmental Sales och Volvo Financial Services.

Volvo Trucks
Volvo Trucks är det näst största tunga lastbilsvarumärket i världen med lastbilar som säljs och servas i mer än 140 länder.

UD Trucks
UD Trucks, som etablerades i Japan 1935, säljer tunga, medeltunga och lätta lastbilar i Japan och på tillväxtmarknader i Asien och runt om i världen.

Renault Trucks
Renault Trucks, med huvudkontor i Frankrike, förser sina kunder med både robusta produkter och solida tjänster sedan 1894.

Mack Trucks
Mack Trucks, grundat 1900, är erkänd runt om i världen som "den amerikanska lastbilen du kan lita på". Varumärket är känt för att bygga hållbara och tillförlitliga fordon som får jobbet gjort.

Group Trucks Asia & JV:s
Designad för att möta de särskilda behoven hos koncernens lastbilskunder i valuesegmentet.

Construction Equipment utvecklar, tillverkar och säljer ett antal olika typer av utrustning för anläggningsindustrin och andra verksamheter.

  • SDLG är ett ledande varumärke på den kinesiska marknaden för entreprenadmaskiner, särskilt för hjullastare.
  • Terex Trucks är en ledande tillverkare av ramstyrda dumprar som används runt om i världen i gruvdrift, stenbrott och vid infrastrukturprojekt.

Volvo Buses utvecklar, tillverkar och säljer kompletta bussar och busschassier för stads-, linje- och turisttrafik.

  • Nova Bus är en ledande nordamerikansk leverantör av hållbara transportlösningar.
  • Prevost är en av Nordamerikas ledande tillverkare av turistbussar i premiumsegmentet. Prevost är världsledande tillverkare av exklusiva husbussar och andra specialkonstruktioner.

Volvo Penta utvecklar, tillverkar och säljer motorer och drivsystem inom marinsegmentet. Volvo Penta levererar också motorer för olika industriella applikationer.

Governmental Sales ansvarar för koncernens försäljning till myndigheter och organisationer.

Volvo Financial Services levererar konkurrenskraftiga finansiella lösningar till Volvokoncernens kunder.