Volvo Group Business Areas

Volvo Group Business Areas

Volvo Group Business Areas omfattar Construction Equipment, Buses, Volvo Penta, Governmental Sales samt Volvo Financial Services och leds av Håkan Karlsson.

Construction Equipment utvecklar, tillverkar och säljer ett antal olika produkter för anläggningsmaskiner och liknande industrier. 

Volvo Buses utvecklar, tillverkar och säljer kompletta bussar och busschassier för stads-, intercity- och turisttrafik.
  • Nova Bus ingår i Volvo Bussar och är en ledande leverantör av hållbara kollektivtrafiklösningar i Nordamerika, däribland miljövänliga bussar, högkapacitetsfordon och integrerade intelligenta transportsystem. Företaget driver tre anläggningar, två i Kanada och en i USA.
  • Prevost är ett dotterbolag till Volvo Bussar och är en ledande tillverkare av förstklassiga turistbussar i Nordamerika och världsledande tillverkare av stommar till lyxiga husbilar och andra specialkonstruktioner. Prevost har sina största produktionsanläggningar i Sainte-Claire, Quebec, Kanada, och sju reservdels- och servicecenter i USA och Kanada.
Volvo Penta utvecklar, tillverkar och säljer motorer och drivsystem för marint bruk. Volvo Penta levererar också motorer för olika industriella användningsområden.

Governmental Sales ansvarar för koncernens försäljning till myndigheter och organisationer.

Volvo Financial Services levererar finansiella tjänster till Volvokoncernens kunder.