How to join us

Så här söker du jobb hos oss

 • Vill du arbeta med att skapa effektivare, säkrare och mer hållbara transportlösningar tillsammans med Volvokoncernen? Börja då med att gå in på ”lediga jobb” och se vilka lediga tjänster som vi har att erbjuda för tillfället.   
 • Innan du skickar in din ansökan bör du skapa din egen personliga profilpå nätet. Denna hjälper våra rekryteringsansvariga att matcha dina kvalifikationer mot framtida jobbmöjligheter.  Genom att använda alert-funktionen får du automatiskt ett meddelande från oss så snart ett nytt jobb som matchar dina kvalifikationer dyker upp.
 • Så här gör du för att, steg för steg, påbörja din karriär inom Volvokoncernen. Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen!
 • Börja med att leta efter ett jobb som passar dina kunskaper, kvalifikationer och intressen. Var noga med att läsa hela innehållet i platsannonsen, även de mer detaljerade kvalifikationskraven. Om du sedan väljer Flexibel /Övrigt" när du anger placeringsort, kan du se alla lämpliga jobb, oavsett var i världen dom finns.
 • När du hittar något som verkar intressant, klicka på "Sök jobb" och följ anvisningarna. Om du inte redan har ett personligt inloggningskonto kan du nu skapa ett.
 • Kontrollera din ansökan en extra gång innan du skickar in den.
 • När du har ansökt om ett jobb, eller skickat in din personliga profil, får du en e-postbekräftelse från oss.
 • Om din kompetens och erfarenhet verkar matcha ett jobb som är ledigt, kan du bli kontaktad av en rekryteringsansvarig som vill prata närmare om din bakgrund och det aktuella jobbet. Denna person kan också ge dig anvisningar om nästa steg i processen. Du behöver alltså inte följa upp din ansökan, vi återkommer till dig så snart som möjligt. Detta kan dock ta några veckor – så ta med det i beräkningen när du skickar in din ansökan.
 • Din första intervju kommer förmodligen att vara ett telefonsamtal med en rekryterare eller den hos oss som är ansvarig för anställningen. Om dina kvalifikationer överensstämmer med anställningskraven kommer du därefter att bli inbjuden till en anställningsintervju.
 • Under anställningsintervjun kommer du troligen att få träffa flera intervjuare. Innan du lämnar är det en bra idé att ta reda på vad som är nästa steg i processen och när i tiden ett slutgiltigt beslut kommer att fattas.
 • På grund av det stora antal CV:n och intresseanmälningar vi brukar få in har vi tyvärr ingen möjlighet att kontakta alla som söker. Om du den här gången inte tillhör de utvalda kommer vi ändå att behålla dina uppgifter i vår databas. I samband med att rekryteringsprocessen avslutas kommer du även att få ett tackbrev från oss.

Observera att vi för närvarande håller på att slå samman våra olika platsannonssystem. Tills vidare har vi två ställen att söka på: Jobb i Sverige, USA, Frankrike, Kina, Japan, Storbritannien, Indien, Belgien, Australien och Jobb i andra länder. Var noga med att titta på båda ställena för att få en komplett översikt över alla lediga jobb inom Volvokoncernen. Du når båda systemen under  ”lediga jobb” .

Håll din profil uppdaterad
Kom ihåg att löpande uppdatera din profil med dina senaste uppgifter om exempelvis jobberfarenheter, kvalifikationer, telefonnummer, e-postadress och adress. Kom också ihåg att spara användarnamn och lösenord så att du snabbt och enkelt kan logga in på ditt konto.