De wereld en onze branche

Megatrends

De wereld is in verandering. De behoefte om vooruitgang te stimuleren en te groeien binnen de grenzen van de planeet is groter dan ooit. Als wereldwijde leverancier van transport- en infrastructuuroplossingen willen we begrijpen wat de wereld vormgeeft. Om mee te bouwen aan welvaart - vandaag en morgen.

Verstedelijking

In 2030 zullen er 8,6 miljard mensen zijn en zal 70% van ons in steden wonen. We hebben nieuwe infrastructuur nodig en daarmee efficiënte middelen om mensen, goederen en afval te vervoeren. In de toekomst zal transport vooral in de stad gebeuren.

Optimalisatie van de goederenstroom

Afvalverwerking voor het komende decennium

Mensen vervoeren

Een nieuwe stad bouwen

De toekomst voor onze steden

Verhalen over mobiliteit en transport in de stad

Verkeersveiligheid is essentieel voor vervoer in de stad

Digitale transformatie

De wereld van morgen wordt gebaseerd op gegevens en aangestuurd door AI. De winnaars zullen digitale technologieën gebruiken om naadloze en klantgerichte ervaringen te bieden, zowel voor B2C als B2B. Met meer dan 1 miljoen geconnecteerde voertuigen is de Volvo Group goed geplaatst voor digitale transformatie.

Digitale transformatie eenvoudig uitgelegd: Digitalisering is het omzetten van informatie van een fysiek of analoog formaat naar een digitaal formaat. Digitalisering betekent dat digitale technologieën de manier veranderen waarop mensen en processen met elkaar communiceren. Digitale transformatie omvat de manieren waarop bedrijven, werknemers en klanten met elkaar in verbinding komen en communiceren. Digitale transformatie leidt tot nieuwe of gewijzigde bedrijfsmodellen en werkwijzen, waardoor nieuwe kansen en inkomsten ontstaan die waarde opleveren.

Digitale transformatie en connectiviteit in de praktijk

 

Er gaat een nieuwe wereld open: eigenaren van platforms en integrators zullen essentieel zijn voor de logistieke sector. Toonaangevende bedrijven zullen op een compleet nieuw niveau waarde aan hun klanten leveren door ecosystemen van partners uit te bouwen. In dit voorbeeld helpt de Volvo Group bij het opzetten van een overkoepelend systeem.

End-to-end-oplossingen: dankzij connectiviteit en digitalisering kunnen complete stromen geoptimaliseerd worden. Dit zal een verschuiving veroorzaken van gestandaardiseerde producten naar end-to-end-oplossingen, op maat gemaakt voor specifieke industrietakken. In dit voorbeeld is de oplossing zelfs autonoom.

Verhalen over digitale transformatie

Globalisering en geopolitiek

De wereldbevolking groeit, maar de wereld krimpt. Mensen, goederen en ideeën stromen al decennia in toenemende mate tussen landen, versneld door reizen en digitalisering. Maar zal de trend van globalisering zich voortzetten, terugtrekken of van vorm veranderen? Als wereldwijd bedrijf geloven we dat mensen en ideeën kunnen meebouwen aan welvaart, net als onze producten en diensten.

Wereldwijd is er een tekort aan commerciële chauffeurs en monteurs. De mensen die onze trucks, bussen en bouwmachines onderhouden en besturen, zijn essentieel voor het functioneren van onze oplossingen. De Volvo Group investeert op verschillende manieren om de gemeenschappen waar we actief zijn te ontwikkelen en de lokale vaardigheden voor onze klanten en de industrie veilig te stellen.

Bekijk het voorbeeld van Volvo Trucks, een project om vrouwen op te leiden tot professionele truckchauffeurs.

Ons bedrijf is echt wereldwijd vertegenwoordigd met meer dan 50.000 leveranciers over de hele wereld en meer dan 1 miljoen mensen aan het werk om te leveren aan de Volvo Group. We volgen nauwgezet de voorwaarden voor de wereldhandel. Geopolitieke onzekerheid heeft gevolgen voor de regels en voorschriften voor handel en transport en kan gevolgen hebben voor zowel de vraag- als de aanbodzijde van ons bedrijf. We werken continu aan het behouden en verbeteren van de doeltreffendheid, veiligheid en beveiliging in de waardeketen: wereldwijd, regionaal en lokaal.

Duurzaamheid

Een holistisch perspectief

De vereenvoudigde versie van het Donut Economics-model van Kate Raworth is een manier om te visualiseren hoe we economische en maatschappelijke groei kunnen bereiken zonder het ecosysteem van de aarde te beschadigen. Voor ons weerspiegelt het onze missie om mee te bouwen aan welvaart. Het betekent nadenken over de impact van onze activiteiten op mensen, het milieu en het gebruik van de grondstoffen van onze planeet.

Er zijn twee grenzen: de maatschappelijke binnengrens en de ecologische buitengrens, geïllustreerd door de maatschappelijke basis en het ecologische plafond. Tussen deze twee gebieden bevindt zich een gebied dat een ecologisch veilige en maatschappelijk rechtvaardige ruimte vertegenwoordigt waar mensen kunnen gedijen. In dit gebied vindt inclusieve en duurzame economische ontwikkeling plaats - onder invloed van verschillende factoren.

We schetsen en beschrijven hoe we de effecten op het klimaat, grondstoffen en mensen beschouwen en afwegen in ons kader en onze strategie voor duurzaamheid.