Volvo Group in het hartje van Grand Paris

Volvo Group is actief in het Grand Paris-project van 100 miljard euro in Frankrijk - de grootste bouwwerf van Europa. Volvo Construction Equipment, Volvo Trucks, Volvo Penta, Volvo Buses en Volvo Financial Services combineren hun producten, diensten en expertise.
Volvo Group in het hartje van Grand Paris

Grand Paris is het meest gedenkwaardige infrastructuurproject in de Franse hoofdstad in meer dan een eeuw. Het lopende megaproject omvat de aanleg van 200 km nieuwe spoorwegen (90% ondergronds) en 68 nieuwe treinstations, en de ontplooiing van 4000 volledig elektrische bussen. Dat is zowat het dubbele van het bestaande openbaarvervoernetwerk in Parijs. Het doel is de buitenwijken van Parijs met het stadscentrum en met elkaar te verbinden, om vlot transport en economische groei voor het volledig grootstedelijk gebied te garanderen. Wanneer het project voltooid is, zal het de Franse economie naar verwachting stimuleren door meer dan 115.000 jobs te creëren.

Betrouwbaar en klaar voor gebruik

Maar eerst moet het nog gebouwd worden, in het hartje van het dichtstbevolkte gebied van Europa, in een gebied van 140 km2. De Volvo Group werkt mee om dit ambitieuze project tot een goed einde te brengen voor alle betrokkenen. De kernwaarden van Volvo, namelijk kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu, maken van de Volvo Group de perfecte partner voor projecten zoals Grand Paris.

De grotere machines van Volvo CE voor algemeen gebruik, gespecialiseerd in dit soort grootschalige bouwprojecten, zijn al aan het werk voor het Grand Paris-project. In tussentijd biedt Volvo Trucks slimme transportoplossingen, levert Volvo Penta flexibele stroomoplossingen en zal Volvo Buses hybride en volledig elektrische bussen leveren, terwijl Volvo Financial Services financierings- en verzekeringsoplossingen op maat levert.

Sneller, schoner, stiller

Duurzaamheid is een van de belangrijkste ambities van dit gigantische transportplan. Het is dan ook essentieel dat de bouwwerken uitgevoerd worden met zo min mogelijk impact op het milieu. Daarvoor is de Volvo Group van bij het begin al betrokken als strategische partner. Zorg voor het milieu is een van de kernwaarden van Volvo en de machines staan bekend om hun zuinige brandstofverbruik en lage emissies.

“Terwijl het aantal megasteden op aarde toeneemt, zien we ook een herstructurering in veel grootsteden, zodat ze schoner en minder druk bevolkt worden”, vertelt Niclas Wahlström, Vice President of Hub West binnen Volvo Construction Equipment (Volvo CE) Sales Region EMEA. “Tegen eind 2030 zal het Grand Paris-project een meer verbonden, minder vervuilde en meer milieuvriendelijke stad opleveren.”

Bekijk de video over het project

Lees over innovatie en nieuwe technologieën

Lees over hoe we werken aan duurzaamheid hier

Wilt u bij ons aan de slag? Hier vindt u openstaande vacatures