Volvo E-truck onthuld in Brussel om zonder CO2 uitstoot bieren te leveren

AB InBev en Volvo Trucks brengen vandaag een ultramoderne elektrische vrachtwagen naar Brussel, op het moment dat de nieuwe Europese Commissie de inzet voor de Europese Green Deal opnieuw bevestigt.
Volvo Electric Trucks

AB InBev, 's werelds toonaangevende brouwer en Volvo Trucks, hebben vandaag de bestelling aangekondigd van een gloednieuwe in serie geproduceerde Volvo Electric Truck, die vanaf april 2020 bieren in het hart van Europa zal leveren.

Deze actie wordt gevierd met een van de nieuwe modellen, de Volvo FL Electric Truck, die vandaag in Brussel aankomt op het Luxemburgplein.

Terwijl de Europese Commissie aan de nieuwe Europese Green Deal begint te werken, is deze elektrische vrachtwagen, een van Europa's eerste gecommercialiseerde e-trucks ooit, een goed voorbeeld van Europese bedrijven die samenwerken om innovatie te stimuleren en nieuwe technologieën te ontwikkelen om over te schakelen naar een groenere toekomst.

De Volvo FE Electric-truck, die op groene stroom rijdt, weinig lawaai maakt en geen CO2 per-rit uitstoot, wordt in april 2020 geleverd aan AB InBev. Het voertuig zal worden gebruikt om zijn bieren zoals Jupiler, Leffe en Stella Artois te leveren, als deel van een groter wagenpark van elektrische voertuigen waarin AB InBev investeert in heel Europa, waaronder België, Duitsland, Italië en Nederland.

Richard White, European VP of Procurement and Sustainability voor AB InBev: “Als bedrijf dat op natuurlijke hulpbronnen vertrouwt om onze bieren te maken, zien wij het als onze plicht, samen met onze partners zoals Volvo Trucks, om te investeren in nieuwe technologie die bijdraagt tot een vermindering van de uitstoot. We zijn enthousiast over deze mijlpaal, maar we erkennen dat dit een eerste stap is voor ons Europese bedrijf. Dit is een van onze eerste in een reeks bestellingen van in serie geproduceerde e-trucks in Europa die we de komende vijf jaar willen plaatsen en kon rekenen op een sterke interne en externe samenwerking om tot dit punt te komen. We kijken nu uit naar 2020 dat we beschouwen als een testjaar, waarbij we met onze publieke en private partners samenwerken en onderzoeken hoe we barrières kunnen slechten voor verdere investeringen en verbetering van de infrastructuur op dit gebied."

Krista Walsh, Director EU Comm. & Sustainability Affairs bij Volvo Group voegde toe: “Elektromobiliteit verandert de autowereld en zal in de nabije toekomst ook de manier veranderen waarop we onze steden en infrastructuur plannen. Elektrische vrachtwagens bieden enorm potentieel in stedelijke gebieden. Ten eerste maken de lage geluidsniveaus het mogelijk om leveringen uit te voeren en inzamelingen te doen in de vroege ochtend, late avond of zelfs 's nachts, wat helpt om de transportlogistiek te verbeteren en de files tijdens de spitsuren te verminderen. Ten tweede, met nulemissies en minder lawaai, creëren elektrische vrachtwagens nieuwe mogelijkheden voor stadsplanning en wegeninfrastructuur. Een elektrische vrachtwagen kan bijvoorbeeld worden gebruikt in laadruimtes binnenshuis en in milieuzones. ”

Op het moment waarop de Green Deal van Europa van start gaat, zullen volledig geëlektrificeerde vrachtwagens een belangrijke factor zijn voor het transport van goederen binnen stedelijke gebieden. "Verdere incentives voor het bouwen van openbare en particuliere laadinfrastructuur en subsidies of belastingvoordelen voor degenen die ervoor kiezen om te investeren in klimaatefficiënte technologie zouden een groot verschil maken om deze groei te versnellen," ging Krista Walsh verder.

Om over te stappen op een groenere vloot in Europa, vragen zowel AB InBev als Volvo Trucks om goed bestuur en samenwerking met meerdere partners. Richard White voegde eraan toe: "Een e-truck kost ongeveer vijf keer zoveel als een dieseltruck en de technologie, hoewel bemoedigend, bevindt zich nog in de eerste fase. De industriële partners die zich nu aanmelden zijn echte pioniers en overheden kunnen zowel producenten als klanten zoals wij aanmoedigen die graag verdere stappen willen zetten, bijvoorbeeld door een verbeterde oplaadinfrastructuur voor auto's en vrachtwagens aan te bieden. Van onze kant zullen we er alles aan doen om vrachtwagens met lage en zonder CO2-uitstoot in heel Europa te krijgen."

Deze Volvo FE Electric Truck zal een Diesel truck vervangen, wat resulteert in een daling van de CO2-uitstoot met 100% en een drastische geluidsvermindering. De investering maakt deel uit van AB InBev's duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025, een daarvan is de verplichting om de uitstoot in zijn wereldwijde activiteiten tegen 2025 met 20% te verminderen. Dit zou hetzelfde zijn als elk jaar meer dan anderhalf miljoen auto's van de weg te halen .

De Volvo Electric Truck bevindt zich op dinsdag 3 december 2019 in de EU-wijk.

Bekijk de rondrit van de  Volvo FL Electric in Brussel >

Volvo Trucks

Volvo Trucks

Voor meer informatie contacteer:

Karen Schulpzand
PR Manager, Volvo Trucks Belux
Email: karen.schulpzand@volvo.com
Tel: +32 2 482 53 54

Louise Fernley
European Communications Director, AB InBev
Email: louise.fernley@ab-inbev.com
Tel: +44 (0)7961406684

Over Volvo Trucks
Volvo Trucks levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten. Het bedrijf biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks en heeft een sterk internationaal netwerk van 2100 servicepunten in meer dan 130 landen. Volvo-trucks worden in 15 landen geassembleerd. In 2018 leverde Volvo wereldwijd meer dan 127.000 trucks af. Volvo Trucks maakt deel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Volvo Trucks kernwaarden zijn kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu.

In België is Volvo Trucks marktleider in het segment zware trucks. Er zijn 30 verkoops- en servicepunten in België en Luxemburg. Volvo Trucks in Gent is de grootste assemblagefabriek van Volvo Trucks, gespecialiseerd in zware vrachtwagens en cabines.

Over Anheuser-Busch InBev 
De beste bieren te brouwen met de beste natuurlijke ingrediënten en om grote merken te bouwen die de tand des tijds doorstaan. Ons gevarieerd assortiment van meer dan 500 biermerken omvat de wereldmerken Budweiser®, Corona® en Stella Artois® , de meerlandenmerken Beck's®, Castle®, Castle®, Castle Lite®, Hoegaarden® en Leffe® en lokale kampioenen zoals Jupiler®. Ons brouwerfgoed dateert van meer dan 600 jaar geleden en strekt zich uit over continenten en generaties. Vanuit onze Europese roots in de Leuvense brouwerij in België, de Home of Beer. Van de pioniersgeest van de Anheuser & Co brouwerij in St. Louis, VS over de oprichting van de Castle Brewery in Zuid-Afrika tijdens de Johannesburgse goudkoorts. Tot Bohemia, de eerste brouwerij in Brazilië. We maken gebruik van het collectief talent van ongeveer 180.000 medewerkers in bijna 50 landen wereldwijd. In België vormen het GHQ en de 5 brouwerijen van AB InBev (Leuven, Jupille, Hoegaarden, St-Pieters-Leeuw, Buggenhout) het kloppend hart van haar activiteiten. Veel van AB InBev's nieuwe bieren en baanbrekende (brouw)technologieën werden ontwikkeld in GiTec, het Global Innovation and Technology Center van AB InBev, in Leuven. In de laatste vier jaar heeft AB InBev €240 miljoen geïnvesteerd in innovatieprojecten in GiTec, het resulteerde in nieuwe bieren zoals Leffe Blonde 0,0%, milieuvriendelijke brouwtechnieken, gistonderzoek, enz. GiTec werkt even hard om de duurzaamheidsdoelstelling van de groep te realiseren: 100% van haar producten moeten worden verpakt in een verpakking die herbruikbaar is of gemaakt van grotendeels gerecycleerde inhoud.

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release