Uitdelen van gratis voedsel in Maleisië

Laat u inspireren door diverse projecten, met de steun van de Seizoensgift 2018, waarbij collega's wereldwijd betrokken zijn om welvaart te stimuleren. Een voorbeeld daarvan is Volvo Trucks Maleisië, dat een vrachtwagen gedoneerd heeft aan Kechara Soup Kitchen Society, die gratis voedsel uitdeelt op straat.
Uitdelen van gratis voedsel in Maleisië | Volvo Group

Volvo Trucks Maleisië schenkt een bakwagen van Volvo met op maat gemaakte carrosseriebouw aan de Kechara Soup Kitchen Society (KSK), een geregistreerde non-profitorganisatie die levensmiddelen en medische basiszorg biedt aan de dakloze en arme gemeenschappen in Maleisië.

Voedselinzameling
Na de overhandiging aan KSK zal de vrachtwagen dienen als multifunctioneel voertuig voor het inzamelen en uitdelen van voedsel, als mobiele kliniek en mobiele ruimte voor educatieve activiteiten voor arme gemeenschappen op het platteland.

De beslissing om een vrachtwagen aan KSK te schenken was logisch, aangezien al hun liefdadigheidswerk volledig strookt met de kernwaarden van Volvo Trucks: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. In het kader van het actieve voedselbankprogramma heeft KSK te kampen gehad met verschillende logistieke uitdagingen. Een zware vrachtwagen kan KSK dan ook echt helpen om doeltreffender te werken ten behoeve van de gemeenschappen.  

Mobiele kliniek
KSK werd opgericht in 2006 als non-profitorganisatie die gratis eten, drinken en eerste hulp biedt aan daklozen en mensen in nood, ongeacht hun ras of religie. In de loop der jaren heeft KSK ook een mobiele kliniek opgezet die gratis gezondheidscontroles en adviesdiensten biedt aan daklozen en armen, en een voedselbankprogramma via samenwerkingsverbanden met bedrijven zoals Tesco, AEON en The Westin Hotel. De organisatie werkt volgens het motto 'Honger kent geen grenzen', in de overtuiging dat compassie voor de minderbedeelden zo breed mogelijk moet zijn. Tot nu toe heeft KSK meer dan 1,5 miljoen maaltijden geleverd.

Efficiënter werken
Henry Ooi, voorzitter van KSK, zei: “We zijn zeer vereerd met de vrijgevigheid van Volvo Trucks Maleisië. Via ons voedselbankprogramma zamelen we een grote hoeveelheid voedseloverschotten van donoren in en leveren we dagelijks op meerdere locaties. Daarbij moesten onze chauffeurs meerdere ritten maken, omdat we maar een klein voertuig hebben. Deze donatie van een vrachtwagen door Volvo Trucks zal ongetwijfeld onze efficiëntie en capaciteit verhogen, waardoor we tijd kunnen besparen en er minder voedselverspilling is. We zullen zeker ook meer mensen in de gemeenschap kunnen helpen. Daarvoor zijn we enorm dankbaar.” 

Overdracht in 2020
Wat de donatie van de vrachtwagen betreft, duurt het nog een paar maanden voordat de vrachtwagen helemaal klaar is, van het ontwerpen, plannen en bouwen van de aangepaste carrosserie tot het afhandelen van zaken met betrekking tot vergunningen en goedkeuringen. De daadwerkelijke overdracht van de voltooide vrachtwagen zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2020. Naast het doneren van de vrachtwagen met aangepaste carrosserie, dekt Volvo Trucks Maleisië ook de kosten voor het verkrijgen van het rijbewijs voor goederen (dat vereist is om met zware vrachtwagens te rijden in Maleisië) voor chauffeurs en herstelling en onderhoud van de vrachtwagen. Bovendien zullen de vrachtwagenchauffeurs van KSK ook een gratis rijopleiding krijgen over het maximaliseren van alle functies van de Volvo FM-vrachtwagen voor veiligheid en zuinig brandstofverbruik. 

Meer begrip
Ondertussen worden klanten en medewerkers van Volvo Trucks Maleisië aangemoedigd om zich in te zetten en vrijwilligerswerk te doen bij de Soup Kitchen, niet alleen om de noden van de kansarme gemeenschap beter te begrijpen, maar in de hoop op lange termijn meer vrijwilligers te krijgen voor liefdadigheidswerk van KSK.

Feiten Seizoensgift 2018

Namens alle medewerkers doneert de Volvo Group jaarlijks een gift aan liefdadigheidswerk. Via de Seizoensgift 2018 van de Volvo Group hebben zeven projecten financiering ontvangen van de Volvo Group in naam van diens medewerkers. Het doel van de Seizoensgift is het verschil te maken in de lokale gemeenschappen, dicht bij markten en medewerkers.

De ontvangende projecten kunnen extern, intern of gezamenlijke projecten tussen de Volvo Group en een externe organisatie zijn. Dit is een manier om goede doelen in de maatschappij te ondersteunen door een goede burger te zijn en welvaart in de praktijk te stimuleren.

Related News