Iron Women belangrijk voor industrie en samenleving

Iron Women is een rijschool voor vrouwelijke chauffeurs van zware trucks, die wordt gesponsord door Volvo Group Southern Africa. Het doel van het programma is om de beschikbaarheid van professionele chauffeurs te vergroten en de verkeersveiligheid te verbeteren.
Iron Women

Verkeersveiligheid blijft een grote uitdaging in Zuid-Afrika, waar jaarlijks circa 14.000 mensen omkomen bij verkeersongevallen. Er is een groot tekort aan bekwame chauffeurs van bedrijfsvoertuigen, wat bijdraagt aan het hoge aantal ongevallen in het land. Training blijft daarom van groot belang voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.  

"Volvo wil vrouwen opleiden tot chauffeurs van zware commerciële trucks," zegt Marcus Hörberg, vice-president van Volvo Group Southern Africa. "Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd in de branche, dus we hopen dat we met dit initiatief een pool met bekwame vrouwelijke chauffeurs kunnen opzetten. Dit helpt niet alleen om het chauffeurstekort op te lossen, maar hopelijk verbetert het ook de verkeersveiligheid."

Het doel van het programma is om de beschikbaarheid van professionele chauffeurs te vergroten en uiteindelijk om hen in staat te stellen een bijdrage te leveren aan de productiviteit, veiligheid, winstgevendheid en efficiëntie van het wagenpark van hun toekomstige werkgever. De kwalificatie, die is goedgekeurd door de Transport Education Training Authority, is gebaseerd op zowel theoretische als praktische modules. De eerste groep van 20 vrouwen is in januari 2019 begonnen met hun training aan de Commercial Transport Academy (CTA) en zal naar verwachting in juni klaar zijn. 

"We zijn erg trots dat we een tastbare bijdrage kunnen leveren aan het ontwikkelen van de rijvaardigheid," zegt Marcus Hörberg. "Wij geloven dat dit project de potentie heeft om een verandering teweeg te brengen in de lokale transportsector die echt zal profiteren van meer genderdiversiteit."

Informatie over Volvo Group Seasonal Gift-programma

Iron Women in Zuid-Afrika is één voorbeeld van het Volvo Group Seasonal Gift-programma. Volvo Group heeft besloten om de periodieke gift te schenken aan de markten voor gebruik in verschillende maatschappelijke projecten. Deze manier van werken heeft bewezen dat de giften hun vruchten afwerpen op de lokale markten. De gift wordt door de Volvo Group namens de werknemers geschonken om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen op lokale markten en om meer welvaart te creëren.

Lees hier verder over de chauffeurstraining in Zuid-Afrika en het Volvo Group Seasonal Gift-programma.

Related News