Volvo Technology Award voor Electric Site

Zweedse steengroeve stapt over op elektriciteit in uniek project met autonome, hybride en volledig elektrische conceptmachines.
1860x1050-teknikpris-2019

De Electric Site-oplossing van Volvo CE omvatte de ontwikkeling van een volledig nieuw concept met een op elektriciteit rijdende autonome laadbak. Het HX02-prototype vormde slechts één onderdeel van het Electric Site-onderzoeksproject dat zorgde voor een reductie van 98% van de CO2-uitstoot, 70% lagere energiekosten en 40% minder kosten voor operators: een overduidelijk bewijs van de voordelen van de Electric Site-oplossing voor milieu, efficiëntie, veiligheid en kosten.  

Het project dat eind 2018 meer dan 10 weken duurde, was bedoeld om elk transportstadium in de groeve elektrisch te maken: van graven tot eerste vermaling en van transport tot tweede vermaling. Hiervoor waren nieuwe machines, nieuwe werkmethoden en nieuwe beheersystemen nodig. Behalve de HX02-machines omvatte het Electric Site-systeem een hybride wiellader (LX01) en een elektrische graafmachine (EX01). De nieuwe technologie leverde machine- en wagenparkbeheersystemen op en logistieke oplossingen voor de elektrische machines in de groeve. Het Electric Site-project was een samenwerkingsverband tussen Volvo CE en Skanska Sweden, het Zweedse Energieagentschap en de Zweedse universiteiten van Linköping en Mälardalen. 

“De prijs is niet een erkenning voor slechts één innovatie, maar voor de hele reeks vernieuwingen van dit eeuwenoude proces waarbij de uitstoot drastisch werd verminderd”, aldus Lars Stenqvist, Volvo Group Chief Technology Officer. “In een bedrijf als de Volvo Group waar onderzoek en innovatie aan de orde van de dag zijn, spande het Electric Site-project van Volvo CE de kroon, zowel qua omvang als qua resultaten. Het is een geweldig voorbeeld van wat we kunnen bereiken als we de grenzen verleggen en samenwerken met onze klanten.”

De Volvo Technology Award is een teken van erkenning voor buitengewone technische vorderingen die bijdragen aan het versterken van de geavanceerde concurrentiepositie en technologische expertise van de Volvo Group. Onder de ontvangers van de onderscheiding waren uitvinders van wereldberoemde innovaties, zoals de scheepsaandrijving Duo-prop, het City Filter voor het zuiveren van uitlaatgassen van trucks en bussen, en Volvo-airbags aan de zijkant (SIPS).

De winnaars van de Volvo Technology Award 2019 zijn:
Marcus Broberg, David Dujmovic, Bobbie Frank, Peter Johansson, Chongchul Kim, Marcus Kreku, Joakim Lundin, Uwe Müller, Albin Nilsson, Markus Rombach, David Rylander, Ted Samuelsson, Johan Sjöberg, Mikael Skantz, Erik Uhlin, Joakim Unnebäck en Jimmie Wiklander

Link naar video met informatie over het Electric Site-project: https://youtu.be/Mg_84wy0v5Y

Meer informatie over Electric Site op www.volvoce.com 

2019-05-22

Neem voor meer informatie contact op met:
Tiffany Cheng, Volvo Construction Equipment Corporate Communication, Tel: +32 499 56 68 47
 Voor meer informatie gaat u naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met transportoplossingen zoals trucks, bussen en bouwmachines, met vermogensoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen, en met financiering en services die de beschikbaarheid en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group staat in Göteborg, Zweden. Het bedrijf telt 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Downloaden

Form background image

Abonnementenservice

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release