Volvo Construction Equipment en SDLG zetten volgende stap in China

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) en SDLG gaan hun samenwerking verder uitbreiden met het oog op een snellere groei van de winstgevendheid. Vanaf december 2020 worden alle graafmachines vanaf 15 ton die zijn geproduceerd voor de Chinese markt, in één productlijn samengevoegd op basis van de nieuwste Volvo-technologie en onder het merk Volvo.
vce-sdlg

Volvo CE en SDLG produceren en verkopen momenteel elk hun eigen graafmachineproductlijnen in China. Voor een snellere groei en in het kader van de komende China IV-emissienormen zullen alle graafmachines vanaf 15 ton voor de Chinese markt vanaf december 2020 in één productlijn worden samengevoegd. De producten zullen gebaseerd zijn op de nieuwste Volvo-technologie en dragen het merk Volvo.

Volvo CE verwierf in 2007 70% van SDLG. In de jaren daarna is de netto-omzet gegroeid van ongeveer SEK 3 miljard naar SEK 17 miljard met een goede winstgevendheid. SDLG heeft een sterke marktpositie in wielladers en is met technologische ondersteuning van Volvo CE succesvol op de graafmachinemarkt.

"Door onze activiteiten voor grotere graafmachines in China samen te voegen, kunnen we onze klanten in China maximaal van dienst zijn", zegt Melker Jernberg, President van Volvo Construction Equipment. "SDLG is een groot succes na de start van onze samenwerking in 2007. Omdat de verkoop van beide merken stijgt en we in de loop der jaren steeds nauwer zijn gaan samenwerken, is dit een natuurlijke volgende stap voor ons."

23 mei 2019

Journalisten die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met: Claes Eliasson, hoofd Media Relations +46 76-553 72 29. Voor meer informatie gaat u naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group wil de welvaart verhogen met transportoplossingen zoals trucks, bussen en bouwmachines, met vermogensoplossingen voor maritieme en industriële toepassingen, en met financiering en services die de beschikbaarheid en productiviteit voor onze klanten vergroten. De Volvo Group is opgericht in 1927 en streeft ernaar om de toekomst vorm te geven met duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur. Het hoofdkantoor van de Volvo Group staat in Göteborg, Zweden. Het bedrijf telt 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de nettoverkoop circa SEK 391 miljard (EUR 38,1 miljard). De aandelen Volvo zijn genoteerd bij Nasdaq Stockholm.

Downloaden

Form background image

Abonnementenservice

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release