Volvo ontvangt grootste bestelling voor elektrische bussen in Europa

Volvo Bus heeft de grootste bestelling voor elektrische bussen in Europa ontvangen. Vanaf 2020 zal Volvo Bus 157 elektrische gelede bussen aan Transdev leveren. De bussen zullen langs een aantal routes in Göteborg rijden. Met de introductie van deze bussen zullen emissies en lawaai aanzienlijk verminderd worden en zullen de elektrische bussen in gevoelige gebieden of zones met speciale beperkingen kunnen rijden.
1860x1050-volvo-buses-transdev-pressrelease

“We zijn zeer verheugd dat we de grootste bestelling voor elektrische bussen ooit in Europa hebben binnengehaald, van maar liefst 157 bussen. Volvo is een pionier in elektromobiliteit en duurzaam openbaar vervoer. Ons perspectief is een holistisch systeem voor steden dat voertuigen, diensten en oplaadinfrastructuur omvat. We richten ons op oplossingen die een hoge betrouwbaarheid en een hoog serviceniveau bieden voor busbedrijven en passagiers. Deze grote bestelling bevestigt dat elektrische bussen al erkend worden als een duurzame en financieel haalbare oplossing voor veeleisende behoeften aan openbaar vervoer met een hoge capaciteit”, zegt Håkan Agnevall, President van Volvo Bus

“Transdev is vandaag Europa's grootste exploitant van elektrische bussen en we weten welke uitdagingen de omschakeling naar elektrische bussen met zich meebrengt. Daarom zijn we uiterst grondig te werk gegaan bij het kiezen van een partner met een holistische aanpak, een partner die in staat is om zowel bussen als oplaadinfrastructuur tijdig en met uitstekende beschikbaarheid te leveren. Het is natuurlijk bijzonder bevredigend dat we kunnen aankondigen dat we Volvo hebben gekozen als onze partner voor stadsbusactiviteiten in Volvo's thuisstad Göteborg,” zegt Gunnar Schön, CEO van Transdev Sweden

Alle bussen zijn van het onlangs gelanceerde model 7900 Volvo Electric Articulated. De Volvo Electric Articulated kan 150 passagiers vervoeren met een energieverbruik dat 80 procent lager ligt dan dat van een overeenkomstige dieselbus. De Volvo Electric Articulated combineert een hoge passagierscapaciteit met lage bedrijfskosten. De bussen worden opgeladen bij snellaadstations langs de route, met behulp van de universele oplaadinterface OppChargeTM, om zo efficiënt mogelijk te werken. Naast de elektrische bussen omvat de bestelling nog 27 Euro VI-bussen voor regionale activiteiten op biodiesel. 

“Voor ons als leverancier van mobiliteit is het van essentieel belang om passagiers altijd een goede dienstverlening en functionele voertuigen te kunnen bieden, maar het is ook belangrijk dat onze chauffeurs een goede werksfeer hebben. Nieuwe bussen, met name stille elektrische bussen, zorgen niet alleen voor schonere steden - ze verbeteren ook de dagelijkse werkomgeving,” legt Gunnar Schön uit.

“Elektromobiliteit creëert nieuwe spannende mogelijkheden voor stedelijke planning. We krijgen nu immers emissievrij en stil openbaar vervoer dat dichter bij de inwoners van de stad kan werken. Volvo streeft ernaar een leider in uitgebreide elektrificatie te worden en een partner te zijn voor steden die duurzame langetermijnoplossingen voor openbaar vervoer voor hun inwoners willen implementeren”, besluit Håkan Agnevall.


Göteborg, 5 november 2019


Neem voor meer informatie contact op met: 
Joakim Kenndal, Manager Media Relations, Volvo Bus Corporation,                       
Tel. +46 739-02 51 50 of e-mail joakim.kenndal@volvo.com
 

 

Over Transdev:

Als operator en wereldwijde integrator van mobiliteit geeft het mobiliteitsbedrijf Transdev mensen de vrijheid om zich te verplaatsen wanneer en hoe ze maar willen. We zijn er trots op dat we elke dag 11 miljoen ritten voor passagiers kunnen aanbieden dankzij efficiënte, gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke transportdiensten die mensen en gemeenschappen met elkaar verbinden.  Onze aanpak is geworteld in samenwerkingsverbanden op lange termijn met bedrijven en overheden, en in het niet-aflatende streven naar de veiligste en meest innovatieve mobiliteitsoplossingen. We zijn een team van mensen die ten dienste van mensen staan, en mobiliteit is wat we doen. Transdev is in handen van Caisse des Dépôts Group (66%) en de RETHMANN Group (34%). In 2018 genereerde de groep met 82.000 werknemers in 18 landen een totale omzet van 6,9 miljard euro.


Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/press 

De Volvo Group is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van vrachtwagens, bussen, bouwmachines en industriële en scheepsmotoren. De Volvo Group biedt ook complete oplossingen voor financiering en services. De Volvo Group stelt bijna 105.000 werknemers te werk, heeft productievestigingen in 18 landen en verkoopt zijn producten in meer dan 190 markten. In 2018 bedroeg de verkoop van de Volvo Group ongeveer 38,1 miljard euro. De Volvo Group is een naamloze vennootschap met hoofdkantoor in het Zweedse Göteborg. Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.
 

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release