AB Volvo publiceert Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020

De Volvo Group heeft vandaag het Jaar- en Duurzaamheidsverslag 2020 gepubliceerd op www.volvogroup.com. In een jaar met veel uitdagingen slaagde de Volvo Group erin om een goede rendabiliteit te behalen en zijn financiële positie te versterken.
benzinetank vullen

Het verslag licht de strategie van de Volvo Group toe voor het volbrengen van haar missie om mee te bouwen aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen. Hierbij is het van cruciaal belang om dat de groep op dit moment prestaties levert en zich tegelijk voorbereidt op de toekomst.

"In 2020 werden we door de wereldwijde pandemie geconfronteerd met ongeziene uitdagingen. Samen met onze zakenpartners en leveranciers hebben we onze klanten in alle fasen van deze crisis ondersteund. We hebben enorm grote schommelingen in de vraag opgevangen en belangrijke stappen genomen voor een fossielvrij transportsysteem in de nabije toekomst. We hebben onze flexibiliteit qua volume en kosten aanzienlijk verbeterd. Dit waren immers cruciale factoren voor onze winstbestendigheid in 2020. Ondanks een verlies van bijna 100 miljard SEK aan inkomsten, bedroegen onze aangepaste operationele inkomsten 28,6 miljard SEK met een marge van 8,4%. Ik wil al mijn collega's en onze zakenpartners bedanken voor hun geweldige inspanningen in deze bijzonder moeilijke omstandigheden”, aldus Martin Lundstedt, President en CEO.


26 februari 2021

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29Ga voor meer informatie naar volvogroup.com

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met vrachtwagens, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 338 miljard SEK (33,6 miljard EUR). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release