De Volvo Group creëert een nieuw bedrijfssegment dat erop gericht is om het pad naar elektrificatie te versnellen

Het nieuwe bedrijfssegment Volvo Energy moet de bedrijfsstroom batterijen van de Volvo Group over de volledige levensduur versterken en het klantenaanbod voor oplaadinfrastructuur ondersteunen. Tegelijkertijd zal de ecologische impact van elektrische en hybride elektrische bedrijfswagens en machines worden verminderd door gebruikte batterijen een tweede leven te geven in verschillende toepassingen.
1860x1050-afbeelding-joachim-rosenberg-volvo-energy

“Er is een grote en toenemende interesse voor elektrische voertuigen en machines bij onze klanten. Dit is natuurlijk zeer positief, aangezien het de omschakeling naar duurzamere transportoplossingen versnelt. Het is onze ambitie om onze klanten de meest competitieve oplossingen te bieden op het gebied van elektrificatie, inclusief batterijen en oplaadinfrastructuur. Met Volvo Energy hebben we een holistische visie op de volledige levenscyclus, wat zowel de business van onze klanten als de volledige samenleving ten goede komt", vervolgt Martin Lundstedt, president en CEO.

Het aanbod van elektrische voertuigen en machines van de Volvo Group varieert nu al van stadsbussen en vrachtwagens voor afvalbeheer, bouw en stadsdistributie tot compacte graafmachines en laders. De uitrol van aanvullende, elektrische voertuigen en aanverwante diensten zal in hoog tempo verdergezet worden en later dit jaar zullen ook bijvoorbeeld zware vrachtwagens voor regionaal transport of de bouwsector worden toegevoegd.

Volvo Energy wordt een apart bedrijfssegment met volledige verantwoordelijkheid over de eigen resultaten. Het segment zal een interne rol vervullen door batterijen en oplaadoplossingen aan te leveren aan de andere bedrijfssegmenten van de Volvo Group, maar heeft ook een externe rol, door klanten gebruikte, gereviseerde en gemoderniseerde batterijen aan te bieden voor gebruik in verschillende toepassingen. Volvo Energy zal ook de verantwoordelijkheid binnen de Volvo Group dragen voor waterstof-infrastructuuroplossingen voor elektrische voertuigen met brandstofcellen. Samenwerking met verschillende businesspartners en actoren in het hele ecosysteem zal cruciaal zijn.

Batterijen voor bedrijfsvoertuigen zullen jarenlang in het voertuig worden gebruikt voordat ze moeten worden vervangen, gereviseerd of gemoderniseerd. Als er echter volledig nieuwe batterijen in het voertuig worden geplaatst, hebben de gebruikte batterijen doorgaans nog een behoorlijk lange levensduur te bieden, waardoor ze ideaal zijn voor energieopslag in bijvoorbeeld gebouwen of bij de productie van groene energie. Door deze batterijen opnieuw te gebruiken, worden op die manier natuurlijke hulpbronnen gespaard.

"Met Volvo Energy vergroten we onze focus verder op dit belangrijke gebied​. We geven ook een nieuw leven aan voertuigbatterijen. Dat biedt nieuwe businessopportuniteiten maar creëert tegelijk ook mogelijkheden om mee te bouwen aan een circulaire economie en een fossielvrije samenleving", zegt Martin Lundstedt.

Joachim Rosenberg, lid van de Executive Board van de Volvo Group en voorzitter van UD Trucks, zal het nieuwe bedrijfssegment leiden. Vanaf februari 2021 zal hij de leiding nemen over Volvo Energy en het nieuwe bedrijfssegment vorm geven. Hij zal ook UD Trucks blijven leiden en de transitie naar Isuzu Motors helpen voorbereiden als onderdeel van de eerder gecommuniceerde strategische alliantie tussen de Volvo Group en Isuzu Motors.

De financiële resultaten van Volvo Energy zullen worden gerapporteerd als onderdeel van het Truck-segment.

 

28 januari 2021

Journalisten die meer informatie wensen, kunnen contact opnemen met:
Claes Eliasson, Volvo Group Media Relations, +46 76 553 72 29

 

Ga voor meer informatie naar volvogroup.com/futureoftransportation

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met trucks, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2019 bedroeg de nettoverkoop ongeveer SEK 432 miljard (EUR 40,5 miljard). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Related News

Laatste nieuws

Latest Press Release