Baanbrekend elektrohydraulisch systeem wint Volvo Technology Award

Het nieuwe Common Pressure Rail Hybrid-systeem dat wordt toegepast op graafmachines, wat resulteert in radicale verbeteringen in energie-efficiëntie, heeft de Volvo Technology Award 2021 ontvangen.
1860x1050-image-volvo-technology-award

Baanbrekende nieuwe mogelijkheden voor hydraulische efficiëntie in graafmachines. Het Common Pressure Rail Hybrid-systeem van Volvo Construction Equipment (Volvo CE), is weer een innovatie die de prestaties verbetert en tegelijkertijd de CO2-uitstoot vermindert in overeenstemming met de ambities voor een netto nuluitstoot van de Volvo Group tegen 2040.

Het Volvo CE-team uit Zweden en Zuid-Korea heeft nauw samengewerkt met het Finse bedrijf Norrhydro in het onderzoeksproject, waarbij ze gebruikmaakten van een idee dat oorspronkelijk voortkwam uit academische samenwerkingen. Tegenwoordig is de innovatie uitgegroeid tot een reële oplossing met lopende klantentests op het terrein. Dit zal naar verwachting de invoering van e-mobiliteit over het grotere graafmachineplatform van Volvo CE versnellen. Het bedrijf verwacht dat de nieuwe technologie in de nabije toekomst beschikbaar zal zijn op de markt voor graafmachines. 

"Deze innovatie stelt Volvo CE in staat om zijn klanten een werkelijk unieke elektrohydraulische oplossing te bieden, waardoor de brandstofefficiëntie naar een nieuw niveau wordt getild. Het toont de passie van onze ingenieurs om klantgerichte oplossingen en systemen te ontwikkelen die de transformatie naar een emissieneutrale werking zullen stimuleren. Het is ook opnieuw een voorbeeld van onze kracht om in partnerschappen te werken en om verbazingwekkende prestaties neer te zetten", zegt Lars Stenqvist, CTO Volvo Group.

Hoe het werkt 
De innovatie zorgt voor nieuwe manieren om energieverliezen in de hydrauliek te verminderen. In de nieuwe systeemarchitectuur zijn alle werkfuncties van de machine verbonden met een hydraulische energieopslag via een gemeenschappelijke drukrail, die bestaat uit twee of meer drukleidingen. De energieopslag, die bestaat uit hydraulische accumulatoren, zorgt voor een energie-efficiënte terugwinning van kinetische energie en piekvermogen. Voor cilinderaangedreven functies worden zogenaamde "slimme actuatoren" gebruikt om te zorgen voor een energie-efficiënte omzetting van hydraulisch vermogen naar een variabele kracht en snelheid. Het systeem zorgt ook voor energieterugwinning en prestatieverhoging van de roterende belastingen van de machine, zoals de zwenkfunctie door de introductie van variabele hydraulische machines. Dankzij sterk verminderde energieverliezen en de vermogensbijdrage van hydraulische accumulatoren, kan een kleinere stroombron worden gebruikt en is de behoefte aan koeling verminderd. Met een hoger beschikbaar vermogen kunnen cyclustijden worden verkort, bijvoorbeeld bij het laden van een vrachtwagen, wat bijdraagt aan zowel efficiëntieverhogingen als kostenvoordelen voor de klant.

"We zijn erg trots op deze erkenning, die we delen met onze samenwerkingspartners", zegt Kim Heybroek, Volvo CE Emerging Technologies Research Engineer en lid van het winnende team. "Het potentieel in de innovatie is voor ons een sterke drijfveer geweest in het project, waardoor het een geweldig avontuur is om aan deel te nemen. We zien ook de aanzienlijke voordelen die het zal opleveren voor onze klanten en het zal bijdragen aan de creatie van de wereld waarin we willen leven." 

De Volvo Technology Award is een erkenning voor uitstekende technische vooruitgang die bijdraagt aan de verbetering van de hightech concurrentiepositie en technologische expertise van de Volvo Group. Eerdere ontvangers waren onder meer wereldberoemde innovaties zoals de Duo-Prop marine drive, de City Filter die wordt gebruikt om uitlaten van vrachtwagens en bussen te zuiveren, Volvo's zij-airbags (SIPS) en het emissievrije steengroeve-onderzoeksproject Electric Site.

De winnaars van de Volvo Technology Award 2021 zijn:
Kim Heybroek, Sangki Bae, Junwoo Kim, Byeongmo Ko, Donghun Oh, Wonkil Choe, Wontaek Oh en Namgyu Kim.

Lees meer over de samenwerking met Norrhydro: Baanbrekende elektrohydraulische oplossing die de brandstofefficiëntie van bouwmachines aanzienlijk verbetert


6 september 2021


Wilt u als journalist meer informatie? Neem dan contact op met:
Åsa Alström
Hoofd Strategische Communicatie
Volvo Construction Equipment
E-mail: asa.alstrom@volvo.com


Voor meer informatie kunt u terecht op volvogroup.com
Volg ons op Twitter voor regelmatige updates: @volvogroup

De Volvo Group bouwt mee aan welvaart door middel van transport- en infrastructuuroplossingen, met vrachtwagens, bussen, bouwmachines, stroomoplossingen voor scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de beschikbaarheid en productiviteit van onze klanten verbeteren. De Volvo Group, opgericht in 1927, zet zich in om het toekomstige landschap van duurzame transport- en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De Volvo Group heeft zijn hoofdkantoor in Göteborg, Zweden, stelt bijna 100.000 personen tewerk en heeft klanten in meer dan 190 markten. In 2020 bedroeg de nettoverkoop ongeveer 338 miljard SEK (33,6 miljard EUR). Aandelen van Volvo zijn genoteerd op Nasdaq Stockholm.

Form background image

Abonnementendienst

Gerelateerd nieuws

Laatste nieuws

Latest Press Release