Maak kennis met Armando Fonseca

Volgens Armando Fonseca zijn de belangrijkste voordelen van werken voor de Volvo Group de mogelijkheden in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Nadat hij belangrijke ervaring op het gebied van productontwikkeling had opgedaan, zette hij onlangs een stap in een andere richting: hij is de kant van de inkoop opgegaan.
Armando Fonseca
Armando Fonseca

Tijdens de economische crisis in 2008 besloot Armando dat hij dichter bij de Franse Alpen en zijn familie wilde gaan wonen. Daardoor ging hij op zoek naar een nieuwe baan. Vrij snel vond hij een functie bij de Volvo Group in Lyon, waar hij werkte aan de ontwikkeling van hybride en elektrische trucks. Van deze beslissing heeft hij nooit spijt gehad.

“Nee, zeker niet. Ondanks de economische crisis, besefte ik dat Volvo een bedrijf was met een langetermijnperspectief, met een duidelijke waardenset en een sterke cultuur", zegt hij.

Na iets meer dan zes jaar als product development manager zocht Armando nieuwe professionele uitdagingen om zijn zakelijke denkrichting te versterken. Momenteel werkt hij als purchasing manager (inkoopmanager).

"Er liggen hier zoveel mogelijkheden voor je open als werknemer. Het bedrijf heeft een brede, internationale basis en een hele trits interessante banen om uit te kiezen", legt hij uit.

In deze functie is Armando voornamelijk verantwoordelijk voor de aankoopstrategie van transmissies, waaronder versnellingsbakken en koppelingen. Zijn ervaringen komen goed van pas.

"Het komt deels door mijn ervaring op het gebied van leveranciersmanagement, als technicus en mijn zakelijke instelling dat ik de uitdagingen en de verwachtingen van de technici van de inkoopafdeling begrijp. Dit helpt me om de twee partijen dichter bij elkaar te brengen."

Voor Armando vormen de internationale contacten het mooiste deel van zijn werk.

"Ik leid een team inkopers van over de hele wereld. Van het mondiale aspect van mijn werk geniet ik echt. We worden geconfronteerd met veel lastige uitdagingen als het gaat om het coördineren en opstellen van onze inkoopstrategie vanuit een gezamenlijk, mondiaal perspectief. Maar het is leuk en inspirerend en het geeft me de mogelijkheid mij te ontwikkelen."

Naam: Armando Fonseca
Opleiding:
Master en PhD in electrical engineering, Institute of Technology, Grenoble, Frankrijk
Functie:
Global Commodity Manager
Organisatie:
Volvo Group’s organisatie voor global truck technology en product development
Plaats:
Lyon, Frankrijk

Hebt u vragen over een factuur of betaling?