Een organisatie die mensen van over de hele wereld omarmt

Deepika Dronamraju voltooide in 2019 een van de Graduate-programma's van de Volvo Group. Bij nader inzien beschouwt ze de ervaring als veel meer dan een introductie tot haar werk: "Het was een kans voor zelfonderzoek en persoonlijke groei - en het was ook leuk."
Deepika Dronamraju
Deepika Dronamraju

Wat was het meest lonende aspect van jouw deelname aan het Graduate-programma?

De holistische training. Het vulde mijn kennis aan en breidde het uit naar gebieden die ik eerder niet had overwogen. Omdat Volvo Group een internationale onderneming is, heb ik mensen met verschillende culturele achtergronden leren kennen en ben ik meer te weten gekomen over de organisatie als geheel. Vanuit Zweden reisde ik naar Frankrijk, de VS en mijn geboorteland India. Het was waardevol om veel werkomgevingen te ervaren en te zien hoe dat van invloed is op de manier waarop taken worden uitgevoerd.

Hoe heeft de ervaring jouw werk beïnvloed?

Ik kom uit een technische achtergrond en het heeft zeker een impact gehad op wat je zachte gebieden zou kunnen noemen. Het informeert mijn werk in vergaderingen, presentaties en communicatie. Ik legde contacten in de hele organisatie. Ik kan beroep doen op mijn contactpersonen voor ondersteuning. Het was me duidelijk dat het programma vaardigheden opleverde die waardevol zouden zijn, zowel binnen de Volvo Group als gedurende mijn hele carrière.

Waren er nog andere voordelen?

Er was meer dan alleen een professioneel element. Ik raakte bevriend met de andere mensen in het programma en leerde over hun culturen. Onze gastheren in elk land regelden diners waar we lokale gerechten konden proeven. Het was vooral leuk voor mij toen we in India waren, omdat ik kon zien hoe mijn collega's mijn cultuur ervoeren.

Wat maakt Volvo Group de juiste keuze voor jou?

Ik voel dat het een organisatie is die mensen van over de hele wereld omarmt. Voor mij was het belangrijk om in het Engels te werken en ik vind het leuk om in een multiculturele omgeving te zitten.

Wat zijn uw dagelijkse taken en verantwoordelijkheden in uw huidige functie?

Ik draag twee hoeden. Als requirement engineer voor reserveonderdelen neem ik deel aan functieoverschrijdende vergaderingen om ervoor te zorgen dat het beste assortiment reserveonderdelen beschikbaar is in de aftermarket-sector. Als ontwikkelaar van bedrijfsprocessen ondernemen we samen met mijn wereldwijde procesteam een reeks activiteiten om het engineeringproces voor reserveonderdelen te ontwikkelen en te verbeteren in overeenstemming met de zakelijke behoeften, in de context van de organisatie als geheel.

Welk advies zou je iemand geven die overweegt het Graduate-programma te volgen?

Ik zou zeggen, ga ervoor. Het biedt je een kickstart van je carrière. Je gaat op reis en ziet mogelijkheden waar je nog niet eens aan hebt gedacht. Je ontmoet zoveel specialisten en bouwt je netwerk op. Wees ruimdenkend en stel veel vragen.

Interesse om deel te nemen aan het programma? Dien je kandidatuur hier in.

FEITEN:

Naam: Deepika Dronamraju
Functietitel: Requirement Engineer
Locatie: Göteborg, Zweden
Opleiding/Kwalificaties: Master's Degree in Industrial Engineering and Management van Linköping University in Zweden
Als ik niet aan het werk ben: Ik geniet van zwemmen met mijn man en films kijken

Gerelateerd nieuws