Maak kennis met Maria Kalimanjira, Competence Sourcing Manager in onze Tuve-fabriek

"Het beste aan werken bij Volvo Group is de diversiteit, die volgens mij gunstig is voor ons bedrijf en de betrokkenheid van medewerkers vergroot. Hier bij Tuve hebben we collega's met verschillende achtergronden en vaardigheden - je kunt jezelf zijn en iedereen is even welkom."
Maria Kalimanjira- Competence Sourcing Manager

Er zijn veel loopbaantrajecten binnen het bedrijf en ik denk dat het belang van inclusie steeds duidelijker wordt. Het is een voorwaarde om samen vooruit te komen en zowel passie als loyaliteit te versterken.

Mijn werk is uitdagend, afwisselend en de samenwerking met collega's is goed. Mijn belangrijkste taak is om competentieflexibel te werken en bruggen te bouwen door medewerkers hun competenties te laten ontwikkelen en vergroten, bijvoorbeeld door te werken op andere afdelingen, zowel intern als extern.

Het doel is ook om mensen te inspireren om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf. We leven en passen ons aan zowel het heden als de toekomst aan, waar de omstandigheden vereisen dat we flexibel werken, en ook de wens hebben om nieuwe taken en werkmethoden te leren om de snelheid en digitalisering waarmee we onvermijdelijk worden geconfronteerd, aan te kunnen.

Onze Tuve-site is een incubator - een omgeving waar je als werknemer of leider veel vaardigheden kunt opdoen in nauwe samenwerking met veel verschillende collega's. Het tempo ligt hoog en ik heb zelf een breed inzicht gekregen in de verschillende rollen van mensen, kwaliteitswerk, probleemoplossing en leveringen. De emoties is wat ik het meest waardeer, het gevoel dat ik elke dag een verschil heb gemaakt. De variëteit is breed met zowel successen op korte als lange termijn.

Het is een moderne fabriek met competente werknemers waar de focus zowel op het hier en nu ligt en we ons tegelijkertijd voorbereiden op toekomstige uitdagingen. Ik geloof dat deze uitdagingen ook kansen kunnen betekenen voor de HR-vereniging. Menselijk kapitaal zal steeds belangrijker worden en mijn rol in HR zal vooral gaan over het creëren van een duurzame werkplek voor zowel deze als toekomstige generaties.