Maak kennis met Naoko Kimura

Naoko Kimura werkt als HR Business Partner, Powertrain Production Japan, maar werkte daarvoor in Zweden.
Naoko Kimura
Naoko Kimura

 "Ik ben nu terug in Ageo City, waar ik ben geboren en opgegroeid en waar mijn ouders nog steeds wonen", zegt Naoko Kimura.

Er was een omweg voor nodig om hier terug te keren. Hoewel ze 16 jaar in de VS had gestudeerd en gewerkt, begon ze in 2007 bij UD Trucks in Japan. Enkele jaren geleden kreeg ze de kans om in Zweden te gaan werken. Ze verhuisde naar Göteborg en werkte met ondersteuning aan SVP en GTO global controlling.

"Werken in Zweden was een ervaring van onschatbare waarde en ik hield van het eten, de natuur, tradities en vrijheid op het werk. Ik maakte kennis met Volvo-mensen van over de hele wereld en probeerde zelfs Zweeds te leren. Als je in een ander land woont, geeft het leren van de lokale taal meer inzicht in de mensen en hun cultuur. Het is ook een manier om waardering uit te drukken en respect te tonen voor waar je woont".

Haar achtergrond ligt in gedrags- en sociale wetenschappen, met name Human Development en multiculturele counseling.

"Ik wist dat HR het gebied was waarin ik wilde werken nadat ik had kennisgemaakt met bedrijfsmanagement, opbouwen van netwerken en de Volvo-manier van werken in Zweden. Mijn manager daar was zeer ondersteunend in mijn vervolgstap om te werken in HR in mijn thuisland".

Ze solliciteerde naar de HR-functie bij Powertrain en kreeg, met grote steun van het management in zowel Zweden als Japan, deze mogelijkheid.

"Nu ben ik weer terug in Ageo City en ik geniet echt van mijn nieuwe functie. Ik hoop een van de bruggen te zijn tussen Zweden en Japan. Het is geweldig dat meer mensen de mogelijkheid hebben om buiten hun oorspronkelijke 'job family' en hun eigen land te werken.'

Naam: Naoko Kimura
Opleiding: Een mastergraad in Human Development en een tweede in Education Specialist voor multiculturele counseling aan de Universiteit van Nevada, Reno, VS.
Functie: HR Business Partner
Organisatie: Powertrain Production UD Trucks
Plaats: Ageo, Japan