Product Engineer Electromobility - Volvo Trucks

Introductie

Bij Volvo Group werken wereldwijd de knapste koppen aan het duurzaam vergroenen van de transportwereld. De Volvo Group is wereldleider in de elektrificatie van transport en constructie, en wil die voorsprong verder uitbouwen.
Electromobiliteit verandert de automobiel wereld. De Volvo Group leunt op haar opgebouwde kennis in het maken van voertuigen en transportsystemen om nieuwe technologieën te creëren die onze wegen en steden stiller en minder vervuild maken. De eerste elektrische Volvo-trucks rijden reeds op de Belgische wegen. Tegen 2030 zal 30% van door Volvo verkochte trucks elektrisch aangedreven zijn.
Volvo Trucks Belux is onderdeel van de Volvo Group die een brede range aan transport gerelateerde producten en services levert. De collectieve doelstelling van Volvo Group is om wereldwijd de meest begeerde en succesvolle verlener van transportoplossingen te zijn.
Om haar torenhoge ambities te ondersteunen in het fossielvrij maken van de transportwereld, is Volvo Trucks Belux op zoek naar een Product Engineer om deze transitie mogelijk te maken.

Ontmoet jouw team

Je maakt deel uit van het Sales en Marketing Department van Volvo Trucks Belux. Het team is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van services en trucks op de Belgische en Luxemburgse markt.

Jouw ideale job ?

Volvo Trucks Belux biedt een opwindende functie aan van Product Engineer. Als lid van het product team ben je de specialist en go-to persoon voor alle technische aspecten van Volvo Trucks met nadruk op electromobility en vooral voor de commerciële vertaalslag ervan. Je staat in nauw contact met het interne salesteam en de verkopers van het dealernetwerk ter ondersteuning van de technische verkoop van Volvo Trucks oplossingen zoals electromobility. Dit houdt ook in dat je mee de baan op gaat naar klanten en mogelijke klanten van onze klanten. Gedreven door innovatie, ben je een spons van technische kennis, formeel vergaard via Volvo Group opleidingen en informeel vergaard door eigen engagement, en je bent in staat die kennis intern te institutionaliseren, te verspreiden, en commercieel over te brengen. Als lid van het product team zal je ook alle technisch-administratieve kennis (e.g. homologatie) onder de knie hebben om dealers praktisch met raad en daad bij te staan.
Je rapporteert aan de verantwoordelijke van het Product Management team.

In deze functie:
 • Ben je een driver in de vergroening van de transportwereld
 • Ondersteun je de uitbouw van nieuwe technologieën zoals electromobility in het dealernetwerk en binnen Volvo Trucks Belux
 • Vertegenwoordig je Volvo Trucks Belux bij dealers en klanten

Zijn wij de perfecte match ?
 • Je hebt een Master diploma in een technische of economische richting
 • Je wil samen met Volvo en onze partners onze wereld groener en duurzamer maken
 • Je hebt een zeer sterke interesse in nieuwe technologieën, inclusief laadinfrastructuur
 • Je bent in staat complexe techniciteiten eenvoudig uit te leggen
 • Je bent een self-starter, no-nonsense, hands-on, kan autonoom werken en bent target-driven
 • Je bent perfect tweetalig Nederlands / Frans en je beschikt over een vlotte kennis van het Engels
 • Enige werkervaring in de automotive- / truckbranche is een pre, maar ook starters zijn van harte uitgenodigd om te solliciteren

Bijna overtuigd ?
 • Een once-in-a lifetime mogelijkheid om in een internationale en dynamische onderneming je innerlijke entrepreneur te ontketenen
 • Collegiale, informele sfeer binnen een hecht team
 • Flexibele werkomgeving: werkzaam vanaf ons kantoor in Brussel, met mogelijkheid tot thuiswerken en regelmatige bezoeken aan onze dealers en klanten.
 • Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling;
 • Werken met innovatieve producten en diensten waarmee Volvo Trucks in de markt de trends zet
Dit is jouw moment om te stralen !

Ben jij ervan overtuigd dat deze job voor jou de ideale opportuniteit is?
Stuur jouw CV en motivatiebrief naar: hans.bogaert@volvo.com

The Volvo Group drives prosperity through transport solutions, offering trucks, buses, construction equipment, power solutions for marine and industrial applications, financing and services that increase our customers’ uptime and productivity. Founded in 1927, the Volvo Group is committed to shaping the future landscape of sustainable transport and infrastructure solutions. Countless career opportunities are offered across the group’s leading brands and entities that share a culture of Trust, Passion, High Performance, Change and Customer Success. 
www.volvogroup.com/career. 

The Volvo Trucks brand has been built up over decades and enjoys a solid position worldwide. It is one of the world’s best known and respected brands within the commercial vehicle industry. It is associated with the core values quality, safety and environmental care. With Volvo Trucks you will be part of a global and diverse team. We work with passion, we trust each other and we embrace change to stay ahead. Together we move the world we want to live in and help our customers keep their promises.

Queremos conhecê-lo

PROCESSO DE CANDIDATURA

Aplicar

Um e-mail de confirmação será enviado assim que a sua inscrição for submetida. Depois disso, ainda será possível editar seu perfil fazendo o login em sua conta. A equipe de contratação analisará sua inscrição e as pessoas selecionadas serão contatadas com informações sobre as etapas seguintes.

Testimonials