Business Support Manager Renault Trucks

Introductie

Droom je ervan om een belangrijke rol te spelen in de toekomst van duurzame mobiliteit? Als invoerder Renault Trucks Belux (RT Belux) zetten we ons in voor de transitie naar emissievrij transport en we zijn trots op onze toonaangevende elektrische vrachtwagens, bestelwagen en sinds kort onze cargo fietsen. Onze klanten zijn transportbedrijven, logistieke ondernemingen en alle entiteiten die vervoersoplossingen nodig hebben. Een duidelijke strategie aangevuld met een competitief product en dienstenaanbod en gepassioneerde medewerkers is wat je van ons als Renault Trucks Belux kan verwachten.

Bovendien geloven we sterk in het belang van teamwork. Bij Renault Trucks Belux werk je samen met gepassioneerde collega’s en moedigen we open communicatie, samenwerking en een positieve werkcultuur aan waarin ieders bijdrage wordt verwacht en gewaardeerd.

Bij ons krijg je de kans om je professioneel te ontwikkelen, te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan binnen Renault Trucks Belux maar tevens binnen Volvo Group, de wereldwijde organisatie waarvan Renault Trucks deel uitmaakt. We investeren in onze medewerkers en bieden trainingen, mentorprogramma's aan en (inter)nationale mobiliteit om je talenten verder te ontplooien.

Neem vandaag contact en maak kennis met onze collega’s en maak het verschil!

Dit zijn wij, je nieuwe collega's

Het team Business Support bestaat uit een team van gedreven medewerkers die als productspecialisten dagelijks alles in het werk stellen om onze commerciële (naverkoop) activiteit te ondersteunen en uit te breiden.
Zij bieden ondersteuning aan onze commerciële afdeling (Business Development) en aan het netwerk van dealers, en staan deze bij met het nodige advies rond Parts & Services.

Binnen het team stellen we een optimale samenwerking voorop, en dragen we teamspirit hoog in het vaandel. Eenieder stelt zijn/haar specialisatie ten dienste van de collega’s zodat een continue wisselwerking tussen Parts & Services resulteert in een optimale respons naar collega’s, dealers en klanten.

Jouw ideale job?

Als Business Support Manager bepaal je in grote mate het commerciële succes van de Service Market production (Parts & Services).

Je beschikt hiervoor over een weloverwogen businessapproach die je aanwendt om samen met je collega’s de commerciële strategie te bepalen en deze op een professionele manier in de markt te zetten. Je zorgt dat de juiste persoon op de juiste plaats staat om de verkoop te verzekeren en de geplande werken in de werkplaats vlot en correct uit te voeren. Je coacht en stimuleert uw team om initiatief te nemen en haalt het beste in hen naar boven.
 • Ondersteuning verlenen aan de Service Market Director.
 • Aansturen van het Business Support Departement vanuit een “Back Office” aanpak, ter ondersteuning van het commerciële team (Business Development).
 • Actief bijdragen tot de verkoop van originele Renault Trucks-onderdelen en services door het streven naar een efficiënt voorraadbeheer, inclusief de terugkoop van onverkochte voorraden.
 • Actief bijdragen tot de verkoop van Renault Trucks services door het centraal plaatsen van services ter garantie van de parts sales.
 • Ondersteuning bieden bij het opvolgen en beheren van de actieve contractportefeuille.
 • Stimuleren van de partsverkoop en aanverwante locale producten (Webshop) in het Belgische en Luxemburgse dealernet.
 • Bepalen en ontwikkelen van projecten/promotiemogelijkheden die bijdragen tot het verhogen van verkoopresultaten/winstmarges en/of het Renault Trucks Imago.
 • Opstellen en opvolgen van het Service Market Sales Business Plan en budget.
 • Optimaliseren en actualiseren van de pricing van onderdelen en services (onderhouds- & reparatiecontracten).
 • Actieve marketingondersteuning.
 • Opvolgen, rapporteren en interpreteren van de Parts KPI’s en nemen van correctieve acties.
 • Webshop; beheer/uitbouw, ontwikkeling en bepalen van de strategie van het dealer webplatform voor local suppliers alsook het onderhouden van de contacten met deze leveranciers.
 • Het verstrekken en interpreteren van relevante analyses Parts Sales ter ondersteuning van het commerciële team en in specifieke gevallen van de dealers, gebaseerd op grondige kennis van de markt- en productevoluties.
 • Opstellen van doelgerichte (dealerspecifieke) actieplannen op basis van gemaakte analyses, in overleg met de afdeling Business Development.
 • Optimaliseren van de logistieke flows.

Zijn wij ‘the perfect match’?
 • Je beschikt over een master opleiding in een technische of economische richting of je bent gelijkwaardig door ervaring met een uitgesproken interesse in techniek.
 • Vlot drietalig (Nederlands, Frans, Engels).
 • Je bent een inspirerende leider en je kan projecten aansturen en uitwerken.
 • Je bent business oriented, commercieel gedreven en beschikt over de nodige onderhandelingscapaciteiten.
 • Je beschikt over een grondig financieel inzicht, je bent analytisch en je hebt een natuurlijke aanleg voor cijfers.
 • Je bent proces gedreven en je gaat gestructureerd te werk.
 • Je hebt affiniteit met systemen, je hebt een goede kennis van MS-Office pakketten en je houdt van de digitale uitdagingen in de sector, kennis van Acces is een pluspunt.
 • Je bent autonoom en pro-actief.
 • Kennis van het dealernetwerk binnen de automotive industrie en de hierbij horende processen en logistieke flows is aangewezen.

Bijna overtuigd?

We bieden je de kans om een boeiende carrière uit te bouwen bij een bedrijf met ambitie op vlak van duurzaamheid in de brede zin én met een vlakke organisatie. We bieden je een collegiale, informele sfeer en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling door contact met uw experten collega’s evenals een focus op opleiding. Je mag je verwachten aan een aantrekkelijke resultaatsgebonden verloning naar gelang jouw kennis en ervaring aangevuld met een interessant pakket aan extra-legale voordelen waaronder een bedrijfswagen.

Renault Trucks maakt onderdeel uit van de Volvo Group.

De Volvo Groep stimuleert welvaart door middel van transportoplossingen en biedt vrachtwagens, bussen, bouwmachines, energieoplossingen voor de scheepvaart en industriële toepassingen, financiering en diensten die de inzetbaarheid en productiviteit van onze klanten verhogen. De Volvo Groep werd opgericht in 1927 en zet zich in om het toekomstige landschap van duurzaam vervoer en infrastructuuroplossingen vorm te geven. De toonaangevende merken van de groep - Volvo, Volvo Penta, Terex Trucks, SDLG, Renault Trucks, Prevost, Nova Bus, Mack, Eicher, Dongfeng Trucks en Arquus - bieden talloze carrièremogelijkheden.

Neem contact op en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de toekomst van duurzaam transport met Renault Trucks!
Herken je jezelf in dit profiel, zorg dan dat jouw kandidatuur in het oog springt!

Stuur jouw cv en motivatiebrief naar Katrien Loos (katrien.loos@renault-trucks.com) of bel voor meer informatie naar 0490/66 15 40 (Jeroen Bruffaerts – Service Market Director) - 0499/98 29 95 (Katrien Loos – HR Manager Renault Trucks).


Bij Renault Trucks staan mensen al sinds 1894 centraal. We ontwerpen eenvoudige, efficiënte en toekomstgerichte transportoplossingen voor klanten, chauffeurs en de maatschappij.

U gaat deel uitmaken van een gedreven team met een mondiale, open en samenwerkingsgerichte houding. U maakt kennis met een cultuur waarin mensen mondig zijn.

Renault Trucks maakt onderdeel uit van de Volvo Group, een van 's werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, bouwmachines, en motoren voor de scheepvaart en industriële toepassingen met de toonaangevende merken Volvo, Renault Trucks, Mack, Eicher, SDLG, Rokbak, cellcentric, Prevost, Nova Bus en Volvo Penta.

Queremos conhecê-lo

PROCESSO DE CANDIDATURA

Aplicar

Um e-mail de confirmação será enviado assim que a sua inscrição for submetida. Depois disso, ainda será possível editar seu perfil fazendo o login em sua conta. A equipe de contratação analisará sua inscrição e as pessoas selecionadas serão contatadas com informações sobre as etapas seguintes.

Testimonials

Cargos semelhantes

Product Quality Engineer - Volvo Trucks Sales Brussel, Belgium Postado: 
Product Quality Engineer - Volvo Trucks Sales Brussel, Belgium Postado: 
Key Account Manager (Direct Sales) - Volvo Trucks Belux Sales Brussel, Belgium Postado: