Servicechef Volvo Truck Center i Bäckebol

Är du sugen på att anta utmaningen att driva en av Europas största serviceanläggningar för tunga fordon in i 2020-talet? Är du en engagerad person som gillar att arbeta tillsammans med andra för att skapa goda kundrelationer?
Låter det intressant, hör av dig!

Volvo Truck Center Sweden AB är en av Volvo Lastvagnars helägda återförsäljare- och servicenätverk i Europa. Volvo Truck Center i Sverige består av 18 anläggningar för lastbilar och bussar. Vi finns i och runt de tre storstäderna. Vi är ca 570 personer som arbetar med försäljning och service.
Hos Volvo Truck Center och i vår anläggning i Bäckebol erbjuder vi dig ett intressant och stimulerande arbete i ett företag som aktivt arbetar med att utveckla verksamheten. Hos oss kommer du arbeta med kunniga och engagerade medarbetare. Som Servicechef hos oss har du ett omväxlande arbete med både frihet och ansvar samt stora möjligheter till personlig utveckling.
Vi söker en driven ledare med intresse för att utveckla affären med kunder tillsammans med våra medarbetare. Som Servicechef ansvarar du för all övergripande verksamhet på anläggningen samt arbetar aktivt för att förbättra lönsamhet och kundtillfredsställelse. Detta innefattar både verkstad och reservdelar för lastbilar och bussar.
Du förväntas initiera och leda utvecklingen av verksamheten där vi utgår ifrån Lean metodiken. Du har fullt resultatansvar, vilket innefattar kundnöjdhet, medarbetarengagemang, intäkter och kostnader. Som Servicechef ansvarar du för att coacha och utveckla din personal och skapa förutsättningar för gruppen att tillsammans arbeta mot gemensamma mål.
Du kommer att ingå i Volvo Truck Center Västs Regionledning och bidra till regionens totala affär och utveckling.
För att möta framtidens nya krav kommer vi med start 2020 att bygga om hela vår anläggning i Bäckebol. Vi kommer att i steg och parallellt med pågående verksamhet etablera en helt ny Serviceanläggning. Som Servicechef kommer du vara delaktig i varje steg från första spadtag till invigning.
Din profil
Du har daglig kontakt med kunder och det viktigt att du har en hög servicenivå, att du är förtroendeingivande samt att du aktivt arbetar med att utveckla och vårda kundrelationer.
Vi söker dig som har ett inkluderande och inspirerande ledarskap samt strävar efter att vara en förbild och ett stöd för de anställda.
Kvalifikationer:
  • Mycket god branschkännedom med kommersiellt - och affärsdrivet mind-set.
  • Dokumenterade goda ledaregenskaper och förmåga att samarbeta internt och externt.
  • Goda kommunikations- och presentationsegenskaper.
  • Kan utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
  • God vana kring processtyrt arbete.
  • God datakunskap.
  • B-körkort är ett krav, C/D/E-kort är meriterande
För ytterligare upplysningar, vänligen kontakta:
Regionchef Henrik Wickman, 031-588 010
HR Business Partner Jenny Åsevi, 031-588 143
Fackligt ombud för Ledarna Niklas Johannesson, 031-588 165

About Us

Volvo Trucks ansvarar för marknadsföring, försäljning och servicemarknad av Volvo Lastvagnar inom AB Volvo. Marknad Sverige är del av Volvo Trucks Europe Sales (VTE Sales Area) som är en av de 4 försäljningsregionerna globalt inom Volvo Trucks.

Volvo Lastvagnar Sverige bidrar stort till resultatet inom VTE SA. Vårt marknadsbolagskontor är baserat i Göteborg, som supporterar 18 privata återförsäljare över hela Sverige samt en helägd återförsäljarorganisation som är baserat i tre storstadsregioner. På marknadsbolaget har vi även en avdelning för direktförsäljning som säljer direkt till vissa kunder i Sverige. Vi har ungefär 650 anställda av vilka 600 personer är anställda i Volvos egenägda Truck Centers.

We want to get to know you

Application Process

Apply

An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile.

Interview

If selected for an interview, you will be contacted with information about the following process steps: second interview, assessments and references.

Selection

All candidates will be notified when a final candidate is selected for the job. You can choose for us to keep your resume in our database and activate a search agent that will look for other jobs that match your profile.

Introduction

When you begin your employment, you will receive an introduction to help you quickly become part of the team and start working with your tasks in the best possible way.

Testimonials

Similar Jobs