Juristassistent

Position Description
Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, entreprenadmaskiner och drivsystem för marina och industriella applikationer. Volvokoncernen erbjuder även kompletta lösningar för finansiering och service. Volvokoncernen, med huvudkontor i Göteborg, har cirka 100 000 anställda, produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader.
Corporate Legal är juristavdelningen på AB Volvo, Volvokoncernens huvudkontor, som har det övergripande ansvaret för juridiska frågor som gäller AB Volvo och organisationer inom Volvokoncernen som inte har egna juridiska avdelningar.
Volvokoncernens kultur grundar sig på fem noga utvalda värderingar: framgång för kunden, tillit, passion, förändring och prestation. De styr vårt dagliga arbete och är en utgångspunkt för våra beslut, oavsett var i organisationen de fattas. De är ett uttryck för vårt gemensamma ställningstagande och överbryggar regioner och enheter, och de är grunden för en högpresterande kultur.
Vi söker nu en juristassistent och ser fram emot din ansökan
Rollen som juristassistent
Som del i vårt administrativa team får du samarbeta med en paralegal, tre juridiska assistenter och en administrativ chef. Ditt uppdrag innefattar att på ett proaktivt och självständigt sätt ge administrativt stöd till 4-5 jurister, varav 2 hanterar M & A frågor, vid AB Volvos juristavdelning, Corporate Legal.
Huvuduppgifter
Administrativt ansvar för loggboken vid kvartalsbokslut
Aktiekonverteringar
Administrativ support till jurist rörande aktiemarknad- och bolagsstyrningsfrågor
Administrativt stöd till jurist i M & A relaterade frågor
Uppdatera intern och extern hemsida
Ditt arbete präglas av varierande arbetsuppgifter som omfattas av olika stort fokus vid olika tidpunkter under året. I övrigt arbetar du med administrativt stöd, vilket kan innebära mötes- och resebokningar, hantering av reseräkningar, deltagande på möten och protokollförande, framtagande av presentationer samt support till juristerna med att sortera och justera i juridiska dokument.
Dina erfarenheter och kompetenser
För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har några års generell arbetslivserfarenhet men också erfarenhet från en advokatbyrå eller en juristavdelning på bolag. Du behöver känna dig trygg med att både initiera och driva ditt arbete i mål på ett ansvarsfullt och kvalitativt sätt. För att lyckas med detta tror vi att du behöver ha ett sinne för struktur och ordning men att du också kan förhålla dig entusiastiskt när det inte går som du tänkt dig. I teamet ser vi fram emot en kollega som brinner extra för service, samarbete och flexibilitet.
Då mycket av vårt arbete hanteras på svenska så krävs kunskap i svenska språket, både skriftligt och muntligt. Du behöver också känna dig bekväm i det engelska språket då vi är en internationell koncern. I arbetet på den juridiska avdelningen använder vi Office-paketet dagligen och framförallt Excel och Word. Det är meriterande för oss om du har studerat till paralegal, läst juridisk översiktskurs eller arbetat på en juridisk avdelning eller advokatbyrå samt känner till våra tekniska möjligheter när det gäller skype- och videomöte.
Vi ser fram emot din ansökan senast den 20 mars. Om du har frågor gällande tjänsten kontakta Executive Assistant & Head of Administration Inga-Lena Wernersson, 031-3224088 eller HR Business Partner Josefin Junerup 031-3237575.

About Us

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Legal & Compliance bidrar till att förverkliga Volvokoncernens vision genom att samordna och tillhandahålla tjänster inom juridik, bolagsstyrning, säkerhet och internrevision.

Hos Volvo Group Legal & Compliance blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile.

Interview

If selected for an interview, you will be contacted with information about the following process steps: second interview, assessments and references.

Selection

All candidates will be notified when a final candidate is selected for the job. You can choose for us to keep your resume in our database and activate a search agent that will look for other jobs that match your profile.

Introduction

When you begin your employment, you will receive an introduction to help you quickly become part of the team and start working with your tasks in the best possible way.

Testimonials

Similar Jobs