Praktik Recruitment - Volvo Group HR Services

Vill du få en minnesvärd praktikperiod och erfarenhet av sommarjobbsrekrytering?
Varje år tar Volvokoncernen in ca 1000 sommarjobbare runt om i landet. Ett av syftena är att attrahera framtidens talanger och visa vilka möjligheter som finns inom koncernen. Vi söker nu dig som är intresserad av rekrytering och vill vara en del av ett omfattande projekt där du ges goda möjligheter till att påverka!
Vilka är vi?
Vi är ett sammansvetsat team på fyra personer som tillhör avdelningen Volvo Group Recruitment Sverige som består av 20 medarbetare. Vi jobbar nära varandra och verksamheten. Vi har en god stämning i vårt team och du kommer bli väl omhändertagen. Vi välkomnar nya idéer och tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet!
Vem är du?
Vi söker dig som är student, öppen, nyfiken på rekrytering och vill arbeta i en koordinerande roll. Du trivs i en miljö med högt tempo som också präglas av gott samarbete. Du är social, flexibel och har ett professionellt förhållningssätt. Goda kunskaper i svenska krävs då mycket av kommunikationen sker på svenska i just denna rekryteringsprocess. Om du har en förmåga att kunna jobba självständigt och är ansvarstagande kommer du trivas i din roll som praktikant hos oss!
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som praktikant kommer vara att:
• Stötta chefer runtom i Sverige med rekryteringsprocessen.
• Vara ansvarig och kontaktperson för vissa enheter inom koncernen.
• Matcha kandidater mot kravprofiler och skicka förslag till chefer.
• Via telefon och mail svara på frågor rörande rekryteringsprocessen.
• Sköta administration kopplad till rekrytering
• Attrahera framtidens medarbetare ur ett Employer branding-perspektiv
Vi ser helst att du är studerande på Personalvetarprogrammet eller på en liknande utbildning. Vi ser också gärna att du i din ansökan bifogar ett CV och personligt brev där du berättar lite om dig själv samt under vilken tidsperiod och hur länge du är berättigad praktik. Du kommer att få värdefull erfarenhet i arbete med ett volymprojekt, samtidigt som du får en insyn i Volvokoncernens olika delar. Du ges möjlighet att påverka innehållet i din praktikperiod utefter dina intressen. Vi har flera närliggande avdelningar som arbetar med olika HR- funktioner som kan ge dig som praktikant en bredare kunskap inom HR- området. Vi kan erbjuda dig nätverk som kan vara värdefullt inför framtiden.
Plats: Volvo Group Recruitment, Arendal, Göteborg
Period: Vårterminen 2020 under minst 8 veckor perioden feb-maj 2019
Ersättning: Tjänsten är en oavlönad praktik
Ansökan
Skriv i din ansökan när din praktikperiod börjar och slutar. Bifoga ditt CV och personliga brev på svenska eller engelska.
Vi ser fram emot din ansökan! Intervjuer kommer att hållas löpande, så ansök snarast.
För ytterligare information och frågor vänligen kontakta:
Anna Davidsson, tel: +46 31 323 30 03

About Us

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer under de ledande varumärkena Volvo, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Eicher, SDLG, Terex Trucks, Prevost, Nova Bus, UD Bus och Volvo Penta.

Volvo Group Human Resources bidrar till att förverkliga Volvokoncernens vision genom att driva utvecklingen av ett globalt team med högpresterande medarbetare. Volvo Group University, som levererar utbildning, personalutveckling och HR-tjänster, som i sin tur levererar HR-administration och HR-stöd, ingår också i Group HR-organisationen. Hos Volvo Group HR blir du en del av ett globalt, sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile.

Interview

If selected for an interview, you will be contacted with information about the following process steps: second interview, assessments and references.

Selection

All candidates will be notified when a final candidate is selected for the job. You can choose for us to keep your resume in our database and activate a search agent that will look for other jobs that match your profile.

Introduction

When you begin your employment, you will receive an introduction to help you quickly become part of the team and start working with your tasks in the best possible way.

Testimonials

Similar Jobs