Права на субјектот на податоците

Вашите права за заштита на податоците

Имате право да барате пристап до вашите лични податоци. Исто така, имате право да барате VOLVO да ги исправи или избрише вашите лични податоци или да ја ограничи нивната обработката. Исто така, можете да приговарате на обработката на вашите податоци од страна на VOLVO или да барате преносливост на податоците. Меѓутоа, имајте предвид дека VOLVO не мора секогаш да биде обврзан да го почитува барањето за бришење, ограничување, приговор или преносливост на податоците. Ќе се врши проценка од случај до случај на законските обврски на VOLVO и исклучоците од таквите права.

За да исполните некое од вашите права, ве молиме да го пополнете формуларот подолу.

Кога ќе го пополните формуларот, испратете го по пошта или електронска пошта до групата Приватност канцеларија (GPO Office). Не заборавајте да ги приложите документите кои го потврдуваат вашиот идентитет.

Адреса за испраќање на вашето барање:

  • Е-пошта: gpo [dot] office [at] volvo [dot] com
  • Пошта
         -  AB Volvo
         -  Att: Group Privacy Office, Dept AA14100, VGHQ,
         -  SE-405 08 Göteborg, Sweden

За прашања поврзани со поднесување барање, јавете се во канцеларијата за заштита на податоците (GPO Office) преку:

English-АнглискиDutch-Nederlands ; French-Français ; German-Deutsche ; Polish-Polski ; Spanish-Español ; Swedish-Svenska ; Italian-Italiano ; Norwegian-Norsk ; Finnish-Suomalainen ; Danish-Dansk ; Albanian-Shqiptar ; Belarusian-беларускі ; Bosnian-Bosanski ; Bulgarian-български ; Croatian-Hrvatski ; Czech-Čeština ; Estonian-Eesti keel ; Greek-ΕλληνικάHungarian-Magyar ; Latvian-Latviešu ; Lithuanian-Lietuviškai ; Portuguese-PortuguêsRomanian-Română ; Russian-Pусский ; Serbian-Српски ; Slovak-Slovenský ; Slovenian-Slovenščina ; Ukrainian-Українська