×

Maskinelektriker

På Volvo Group Trucks Operations i Köping bearbetas och monteras växellådor till lastbilar och tunga anläggningsmaskiner för flera av koncernens affärsområden. Anläggningen i Köping är stark i konkurrensen på världsmarknaden stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer. Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor, med en internationell, industriell miljö av världsklass. Här blir du en del av ett globalt och mångfacetterat team som arbetar med energi, passion och respekt för individen för att bli världsledande på hållbara transportlösningar. Anläggningen i Köping är också Transmissionscentrum inom Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Production och det pågår ständigt utvecklingsarbete inom ramen för rollen som ”Center of Excellence”. Det arbetar idag ca 1650 personer vid anläggningarna i Köping.
Maskinelektriker
Vi behöver just nu stärka upp vår Underhållsenhet med fler erfarna maskinelektriker. Behovet finns både i vår högvolymsproduktion, men även inom lågvolymsproduktion och i projekt. Vi söker dig som är maskinelektriker inom el och automation och som är redo för nästa utmaning. Underhållsenheten är idag cirka 200 personer på Volvo i Köping och består av både elektriker, mekaniker, underhållstekniker samt underhållsingenjörer. Vi söker nu efter vår nästa talang som är intresserad av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår verksamhet.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Aktivt supportera vår produktion med underhållsstöd och ge bästa tänkbara service till vår organisation
  • Självständigt, såväl som i team, utföra reparationsarbeten
  • Söka och använda historik i underhållssystemet för hjälp vid reparationer
  • Utföra förbättrings- och förebyggande arbetsuppgifter i enlighet med vårt produktionssystem (Volvo Production System, VPS)
  • Eventuellt ingå i diverse olika projekt
  • Delta i ansvarsgrupper och förbättringsprojekt
  • Utöver dessa arbetsuppgifter förväntas du att bidra till en bra arbetsmiljö internt på Volvo, men även bidra med en god anda gentemot kund

Vem är du?
Vi söker dig som innehar en el- eller automationsutbildning. Du ska ha kunskaper och erfarenhet inom PLC, felsökning samt ritningsläsning. Vi ser också att du har erfarenhet från reparationer av bearbetningsmaskiner. Du ska vara villig att arbeta skiftgång, natt- såväl som dag och helg kan förekomma.
Då du kommer ingå i ett underhållsteam, bör du ha de egenskaper som är viktiga för att kunna samarbeta väl med andra. Att du är självgående och serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Du är tekniskt intresserad och har ett öga för detaljer. Vi ser också att du vill vara med och bidra till att vårt team når ännu bättre resultat.
Inom Volvo värdesätter vi mångfald och jämställdhet, allt efter övertygelsen om att detta leder till utveckling.
För mer information om tjänsten
Kenth Andersson, avdelningschef, 072-862 47 40
Nicklas Eriksson, avdelningschef, 072-862 45 17
Maria Berggren, HR Business partner, 072-862 42 71
Facklig kontaktperson
Leif Eriksson, IF Metall, 0221-45 7737
Välkommen med din ansökan!
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

The journey begins! An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile by login in to your account. The hiring team will review your application together with the hiring manager. Shortlisted candidates will be contacted with information about the following steps.

Testimonials