×

Volvo GTO - Produktionstekniker/Delprojektledare - monteringsprocesser

Bakgrund och vår organisation
Volvo Group Trucks Operations är Volvokoncernens produktionsorganisation för lastbilar, motorer och växellådor med en internationell och industriell miljö av världsklass. På Volvo GTO i Köping tillverkas transmissioner - växellådor och marina drev - till flera av Volvokoncernens produkter. Anläggningen i Köping är konkurrenskraftig på världsmarknaden och stora investeringar har gjorts för att öka produktionskapaciteten av axlar, kugghjul och synkroniseringsdetaljer.

Vi bedriver en snabb utveckling inom teknikområden som uppkopplade, eldrivna och autonoma fordon i vårt arbete mot ett mer hållbart transportsystem. För oss innebär teknik viljan att röra sig framåt, att ständigt arbeta tillsammans för att bli bättre och prestera bättre. Det innebär kreativt och innovativt tänkande, utvecklingsinriktad och revolutionerande problemlösning – allt för att nå vår ambition och riktning för Köpingfabriken - "Vi ska bli världens bästa transmissionsfabrik".

Engineering Assembly är den tekniska avdelningen som ansvarar för att stötta och utveckla de produktionsområden som monterar växellådor och marina drev. Just nu befinner sig avdelningen i en spännande fas med ett flertal nya produkt- och investeringsprojekt med ett fokus på elektromobilitet. Vi är därför i behov av att utöka vårt team med en riktigt vass och driven produktionstekniker med kompetens inom montering- och industriteknik. Idag består avdelningen av 19 personer i olika roller med ett gemensamt fokus på att utveckla och stötta produktionen och därmed skapa förutsättningar för fabriken att nå uppsatta mål.

Om rollen
I rollen som Produktionstekniker kommer du att arbeta med att upprätthålla och förbättra nuvarande processer genom att moderera vårt FMEA arbete samt förbereda och industrialisera produktvårdsärenden i våra monteringsprocesser. Vidare kommer du att vara en viktig del i förbättringsarbete och därigenom både leda och delta i olika förbättringsinitiativ. En stor del av arbetet genomförs i projektform där din roll kan komma att variera från teknisk projektdeltagare till teknisk
projektledare. Tjänsten är placerad i Köping och du rapporterar direkt till Avdelningschefen inom monteringsteknik. Du är också ansvarig för att:
 • Skapa produktionstekniska förutsättningar för god produktionsekonomi, produktionskvalitet och arbetsmiljö
 • Teknisk projektledare av arbetsgrupper och större tekniska utredningar samt ansvar i större projekt
 • Du driver dina arbetsuppgifter självständigt och lär upp andra
 • Jobbar ständigt för att utveckla verksamheten genom att förbättra befintliga arbetssätt
 • Bidra för att skapa en lärande organisation
 • Supporterar värdeflödet med analys, metoder & verktyg inom teknikområdet och föreslår lämpliga åtgärder

Vår kandidat
Viktigt för vår organisation är att du har ett starkt tekniskt intresse samt en bevisad förmåga av att bidra i en lagorienterad miljö. Vi ser också att du kan arbeta kreativt, analytiskt och strukturerat med en förmåga att driva flera uppgifter parallellt. Du har en ambition av att ständigt utveckla dig själv, organisationen och dess kunder. Eftersom du tillhör en av företagets stödfunktioner, så är det av största vikt att du är serviceinriktad, har en hög grad av leveransprecision och fokuserar på att alltid ha en nöjd kund. Som produktionstekniker på Volvo i Köping är din största uppgift att bidra med din problemlösningsförmåga på daglig basis, du ska också trivas med att arbeta och samarbeta tvärfunktionellt. För att passa in i rollen ser vi gärna att du uppfyller följande kriterier:
 • B.sc alternativt M.sc inom relevant område, alternativt annan eftergymnasial utbildning. Alternativt motsvarande relevant arbetslivserfarenhet
 • Relevant erfarenhet från monteringsindustri
 • Kunskaper i grundläggande ingenjörsverktyg inom montering- och industriteknik
 • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
 • Du bör vara kommunikativ, prestigelös och ha en hög integritet

Ansökan
Skicka in din ansökan senast 2021-12-16, urval kommer dock att ske löpande så vänta inte med din ansökan. För frågor om tjänsten kontakta Avdelningschef Cindy Laine, 073-558 79 42 eller HRBP Emelie Skälhammar 072-862 45 05.

Fackliga kontakter:
Unionen, Mats Bergdahl, 0221- 45 78 41
Akademikerna, Andreas Myrelid, 0221- 41 45 51
Ledarna, Rubén Ochoa, 0221- 45 76 51

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

The journey begins! An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile by login in to your account. The hiring team will review your application together with the hiring manager. Shortlisted candidates will be contacted with information about the following steps.

Testimonials