×

Underhållselektriker

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra närmare 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling.

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord. Vi står inför en spännande digitaliseringsresa för att effektivisera underhållet av vår produktionsutrustning, där du i rollen som elektriker blir en viktig framtida spelare! Nu söker vi dig som lockas av att ingå i ett tvärfunktionellt processteam och som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Avhjälpande och förebyggande underhåll i vår produktionsanläggning i Presshallen
  • Följa eldriftansvarigs utfärdade instruktioner vad gäller el-arbeten
  • Avrapportera, analysera och följa aktiviteter i vårt underhållsystem
  • Vid behov stödja och instruera övrig underhållspersonal vid felavhjälpning och rotorsaksanalys
  • Optimera och genomföra mindre förändringsarbeten i systemen
  • Delta i projekt i erforderlig omfattning
Din profil
Vi söker dig som är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig mer om underhållsteknik och utvecklas som person. Vi tror att du har en stark social kompetens, god samarbetsförmåga och trivs att arbeta tillsammans med olika funktioner.

Kvalifikationer
  • Teoretiska kunskaper motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
  • Erfarenhet av arbete inom el/automation
  • Utbildning i Siemens TIA-portal och Simatic S7
  • Erfarenhet av praktiskt arbete med felsökning och programmering av PLC-system
Erfarenhet av tillverknings- eller processindustri, arbete i IFS Underhållsystem, arbete i projekt och
robotkompetens är meriterande.

Arbetstid: Dagtid
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid med möjlighet till förlängning

Låter det intressant?
Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari! Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor på avdelningen.

För mer information:
Linda Gunnarsson, Underhållsledare, 072 862 70 73
Lars Johansson, Underhållschef, 072 862 71 87
Anna Bjuhr, HR Business Partner, 072 862 72 36

Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.
Volvokoncernen skapar välstånd genom transportlösningar och erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, kraftgenerering och motorer för marina samt industriella tillämpningar, finansiering och tjänster som ökar våra kunders drifttid och produktivitet. Volvokoncernen, grundad 1927, har åtagit sig att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Obegränsade karriärmöjligheter erbjuds inom koncernens ledande varumärken och enheter, som delar en kultur av Tillit, Passion, Prestation, Förändring och Framgångar för kunden.
www.volvogroup.com/career

Volvo Group Trucks Operations utför all produktion av koncernens motorer och växellådor och all produktion av Volvo-, Renault- och Mack-lastbilar. Organisationen ansvarar för att förse koncernens kunder med reservdelar och för att konstruera, driva och optimera logistik- och försörjningskedjan för alla varumärken, produktionsanläggningar och distributionscenter där Volvokoncernen bedriver verksamhet. Hos Volvo Group Trucks Operations blir du en del av ett sammansatt team med mycket skickliga yrkesmänniskor som arbetar med passion, litar på varandra och inte räds förändringar för att ligga steget före. Vi gör våra kunder till vinnare.

We want to get to know you

Application Process

Apply

The journey begins! An email confirmation will be sent as soon as you submit your application. After this, it is still possible to update your personal profile by login in to your account. The hiring team will review your application together with the hiring manager. Shortlisted candidates will be contacted with information about the following steps.

Testimonials

Similar jobs

Stage Bac +2 – Technicien de Méthodes Maintenance H/F Maintenance Lyon, France Posted: 
Lead Engineer CAB Special Vehicles Sweden Technology Umeå, Sweden Posted: 
Maintenance Supervisor - Engineer Maintenance Macungie, United States Posted: